Nestabilan brak princa Alberta i Charlene: Princeza se preselila u Švicarsku

Piše: I. H.

Brak princa Alberta i princeze Charlene pod lupom je još od prvog dana kada je Charlene plakala na vlastitom vjenčanju, a da se par ne slaže najbolje tvrde i oni upućeni u dešavanja u kraljevskoj porodici. Najnovije priče tvrde da Charlene i Albert više ni ne žive zajedno, te da je princeza našla utočište u Švicarskoj.

 

Mnogi se pitaju zašto princeze Charlene često nema na javnim nastupima princa Alberta, te zašto s njim ne izvršava kraljevske obaveze. Najnoviji izvori tvrde da je to zato što Charlene više ne živi sa suprugom u Monaku.

Princeza Charlene od Monaka navodno živi odvojeno od supruga princa Alberta II, a svoje je utočište pronašla u Švicarskoj, dok Albert ostaje u Monaku s osmogodišnjim blizancima princem Jacquesom i princezom Gabriellom.

Par je ovo ljeto proveo vrijeme zajedno, ploveći luksuznom jahtom kazahstanskog oligarha uz kojeg se vežu neki ‘mutni poslovi’, a plovidba u blizini Korzike omogućila im je kvalitetno zajedničko vrijeme, koje su proveli uživajući na brodu i u morskim aktivnostima poput vožnje pedalinama.

 

Međutim, nakon ljetovanja bračni je par krenuo odvojenim putevima. I dok se Albert s djecom vratio u Monako, Charlene nije pošla s njima.

 

Izvor blizak paru rekao je francuskim novinama da su Charlene i Albert tek prividno par koji se okuplja u Monaku, samo za odabrane službene angažmane, dok ostatak vremena provode razdvojeni. Slično navode i njemački tabloidi koji su otkrili da se roditelji izmjenjuju u brizi o djeci.

Kraljevska palača u Monaku nije komentirala te tvrdnje. Međutim, ranije ove godine princ Albert javno je odbacio glasine o bračnim problemima i navodnom odvajanju para, a tvrdnje medija označio je kao zlonamjerne i neistinite.

 

Princezu uskoro očekuje povratak u Afriku, a hoće li se u domovini zadržati duže od planiranog, ostaje da vidimo.

Pročitajte još