Povrijeđeni i uvrijeđeni: Kate i William više ne razmišljaju o pomirenju s Harryjem i Meghan

Piše: L. K. P.

Princ i princeza od Walesa odbacili su svaku mogućnost da se raskol u odnosu s princem Harryjem i Meghan Markle može popraviti, otkriva kraljevska stručnjakinja.

Jennie Bond, bivša kraljevska dopisnica BBC-ja, otkrila je da je itekako jasno da je Kate Middleton ‘povrijeđena i uvrijeđena stvarima koje su rekli Harry i Meghan’.

Opisala je kako su princ William i njegova supruga pokušali izgladiti razdor u kraljevskoj porodici na sahrani princa Philipa u aprilu 2021., no nakon ‘žestoke svađe’ postalo je jasno da to nije moguće.

-Dođe trenutak kada jednostavno morate prihvatiti činjenicu da sretne porodice nisu igra koju svako može igrati, rekla je Jennie Bond za OK Magazine.

– Catherine su povrijedile i uvrijedile stvari koje su Harry i Meghan rekli, ali ona i William su vrlo jak tim i pretpostavljam da su zajedno došli do zaključka da se razdor s Harryjem ne može popraviti u doglednoj budućnosti. Odbacili su svaku mogućnost scenarija pomirenja i odlučili nastaviti sa svojim životima, kaže Bond.

Razdor između princa Harryja i princa Williama prvi se put pojavio 2019., kada su potvrdili da su krenuli ‘različitim putevima’ u životu. Taj raskol se produbio u januaru 2020., kada su Harry i Meghan službeno odstupili kao radni članovi kraljevske porodice i preselili se u Kaliforniju, gdje su i ostali. Iako se princ Harry od tada u više navrata vraćao u Ujedinjeno Kraljevstvo, no narušen odnos nije popravljen. Slavna četvorka, svojevremeno čak zvana ‘Fab Four’ čak je zajedno fotografirana na pogrebu kraljice u Windsoru.

Međutim, vrlo je vjerojatno da su brojne tvrdnje iznesene u dokumentarnoj seriji koju su objavili Meghan i Harry, kao i u prinčevoj knjizi Spare, dodatno pojačale napetost u odnosima.

Jennie Bond je rekla da, kao i njegov otac, ‘William može biti prilično ljutit, ali Catherine je vješta u smirivanju svog supruga’. Dodala je kako je sigurna da su William i Kate ‘velika potpora jedno drugome te da je Catherine najnevjerovatniji izvor ohrabrenja za Williama’.

Njihov brak temelji se na ‘trajnom prijateljstvu’, rekla je ova kraljevska stručnjakinja.

– Sigurna sam da William iz odnosa s Kate crpi snagu potrebnu da prebrodi gubitak svog pratioca, svog brata, dodaje.

Pročitajte još