Maske od jaja za njegu kose: Napravite ih kod kuće

Piše: L. K. P.

Maske za kosu od jaja spadaju u jedne od najstarijih tradicionalnih rituala za njegu kose koji se i danas primjenjuju. Za jaja kažu da jačaju vlas kose i da pomažu u očuvanju zdravlja.

Stručnjaci sa sajta  CaTine. ro nam otkrivaju da postoje nekoliko maski za kosu od jaja koje možete da isprobate kod kuće. Hidriraju kosu i bogate su proteinima i biotinom koje hrane oštećene krajeve, sprječavaju lomljenje i pomažu rast kose.

 

Maska sa jajima, aloe verom i maslinovim uljem

Svjesni smo mnogih prednosti aloe vere za kožu i zdravlje, ali da li ste znali da ona takođe može da pruži brojne prednosti za njegu kose . Aloe vera djeluje kao odlično sredstvo za jačanje kose. Njena povezanost sa maslinovim uljem jača teksturu kose. Maslinovo ulje možete da zamenite i uljem jojobe ako imate masnu kosu.

Priprema: Dodajte 2-3 kašike žumanca i 4-5 kašika aloe vere. Zagrijte 1 kašiku maslinovog ulja 10 sekundi pre nego što ga pomešate sa ostalim sastojcima. Nanesite na cijelu kosu, počevši od korjena. Ostavite da djeluje 30 minuta i isperite hladnom vodom.

Maska sa jajima, bananama i medom

Ova maska za kosu će vam pomoći da smanjite oštećenost kose.

Priprema: Za masku je potrebno 1 jaje, 1 zgnječena banana, 3 kašike mlijeka i 5 kašika maslinovog ulja. Sve sastojke dobro izmješajte dok se ne sjedine. Nježno utrljajte masku na kožu glave i kosu. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite.

 

Maska sa jajima, kokosovim uljem i bademovim uljem

Da li imate suhu kosu? Isprobajte ovu prirodnu masku.

Priprema: Uzmite zdjelu i sipajte 4-5 kašika bademovog mleka, 3-4 kašike bjelanaca i 1-2 kašike kokosovog ulja. Sve sastojke dobro promješajte i nježno nanesite masku na kosu i kožu glave. Nakon toga isperite kosu malo hladnijom vodom. Nemojte da koristite regenerator. Da biste vidjeli rezultate koristite masku tri puta sedmično.

Pročitajte još