Tri savjeta Meghan Markle za kožu bez bora

Piše: L. K. P.

Meghan Markle, supruga princa Harrryja uvijek izgleda kao kada se tek proslavila, na početku snimanja serije “Suits”, koja je počela da se emitira prije 13 godina.

Vrijeme definitivno stoji za Meghan Markle, a ona ne krije na koji način održava kožu zdravom i hidriranom.

Prije nego što je upoznala princa Harryja, Meghan je tokom života u Holivudu od starijih glumica čula mnogo korisnih savjeta za mladolik izgled, a jedan od najdragocenijih je – adekvatan unos tečnosti.

Kako je objasnila jednom prilikom, ona pije osam čaša vode dnevno, što doprinosi i njenom zdravlju i izgledu kože.

– Mislim da je to prva stvar koju ljudi uvijek kažu, ali to je tako istinito – hidrirajte se, hidrirajte se stalno. Koža će vam izgledati bolje, sve će izgledati zaista dobro – rekla je 2016. u intervjuu za Shape.

Iako nesumnjivo ima najkvalitetniju kozmetiku, u ormariću Meghan Markle uvijek se nađe mjesta za kokosovo ulje, koje vojvotkinja koristi za mnogo toga, i u ishrani i u njezi kože.

– U posljednje vrijeme koristim mnogo kokosovog ulja, za kožu, za kosu kao regenerator s dubinskim djelovanjem, a onda i za pripremu hrane. Pretpostavljam da je to druga stvar čiji sam fan – rekla je u istom intervjuu.

Smoothieji od povrća su veoma popularni već godinama, a Meghan Markle ga koristi kao užinu u popodnevnim satima, kada osjeti pad energije. Obično koristi sljedeće kombinacije:

jabuka + kelj + špinat + limun + đumbir

zamrznuti mango + malo limete + prstohvat kurkume

Sjajno i za figuru i za kožu jer su u pitanju sastojci koji obiluju antioksidansima!

Izvor: glossy.rs

Pročitajte još