Ovo je najmoderniji oblik noktiju 2024.: Sofisticiran je, uredan i praktičan

Piše: I. H.

 

Stručnjaci za manikuru ističu da će jedan oblik noktiju obilježiti 2024. godinu, a radi se o kraćem, kvadratnom obliku. Jednostavni, a opet moderni, nokti ovakvog oblika preplavili su Instagram ovih dana i definitivno spadaju u red manikura koji ostavljaju najluksuzniji i najotmjeniji utisak.

 

Kockasti oblik noktiju tupih ivica i minimalne dužine, ne samo da izgleda sofisticirano i suptilno, već je i veoma praktičan. Ako radite na laptopu, nokti vam neće smetati dok tipkate, a i ova dužina će svakako produžiti vrijeme posjete kozmetičkom salonu.

 

Još jedna prednost ovog oblika je što čini da svaka boja, ali i šara na noktima, izgleda dobro i uredno, pa čak ni jarke boje ili upečatljivi printovi ne izgledaju agresivno.

 

Od prirodnih, “golih” noktiju, odnosno onih u neutralnim nijansama, preko klasičnih crvenih do modernog frencha sa vrhovima u upadljivoj boji, četvrtasti oblik je idealan par uz sve!

 

Ovaj oblik odlično funkcionira na kraćim noktima, a izgledati će chic i kada počnu rasti. Ako ne želite istaknute kockaste ivice, možete tražiti od manikera da vam dodatno zaobli ovaj oblik – tako se pretvaraju u nešto malo drugačije, ali ipak veoma slične “squoval” noktima.

 

Inače, poznato je i pet najmodernijih manikura za tekuću godinu; to su spomenute neutralne nijanse, potom baby plava i baby roza, klasičan french i takozvani hromirani nokti, odnosno oni sa metalik sjajem.

Pročitajte još