Šminker Kim Kardashian otkriva: Kako da vam usne dođu do izražaja pomoću šminke

Piše: L. K. P.

Mario Dedivanović, Albanac porijeklom iz Crne Gore, jedan je od najpoznatijih šminkera, a godinama živi i radi u Americi. Najviše ga je proslavilo to što je jedan od najboljih prijatelja i saradnika Kim Kardashian.

Na svom YouTube kanalu objavio je video u kojem podučava tehniku podignutih usana.

– Moja prepoznatljiva tehnika usana je najlakši način da vaše usne izgledaju punije i podignutije, rekao je šminker na početku videa.

U nastavku, pročitajte i pogledajte video o tome kako da podignete usne pomoću šminke i izgledate sofisticirano.

Prvo što je potrebno je da malo iscrtate gornju liniju usana, a zatim donju isto tako. Amorov luk bi trebalo da bude više iscrtan od spoljnih uglova. Ovaj korak čini da usne izgledaju punije, poboljšane i skraćuje prostor između nosa i usana.

Vodite računa da ne crtate previše sa strane gdje se usne spajaju, jer se može desiti da izgleda kao da vam usne idu nadolje.

Sljedeće, malo iscrtajte centar donje linije usana, a zatim produžite olovku nagore prema spoljnim uglovima usta, pomjerajući olovku unutar linije. Upravo je ovaj efekat podizanja doveo do toga da tehnika postane viralna.

Završni dodir dolazi difuzijom i blendanjem olovke za usne od uglova ka unutra četkom, a zatim kreiranjem definisane linije duž usne. Završite tako što ćete na četkicu nanijeti mrvicu pudera ili korektora, a zatim nanesite na ivice donje usne tako da linija bude oštra. Ovo stvara još veći efekat podizanja.

Pročitajte još