Aura nokti su novi trend u svijetu manikira: Zelena je za komunikativne, žuta za lijene

Piše: L. B.

Otkrijte magiju novog trenda na TikToku – Aura Nokti! Sjajne boje, efektni dizajni i neodoljivi sjaj osvajaju svijet ljepote. Da biste napravili aure nokte, morate znati boje svoje aure. Aura je u suštini obojeno polje energije za koje se smatra da okružuje pojedince, pa čak i životinje.

Šta su aura nokti?

Također poznat kao rumenilo za nokte ili kao sjena za oči, krajnji rezultat je manikir koji karakteriše balans difuzne boje počevši od centra vašeg nokta. Uključuje se u našu obnovljenu opsesiju aurom – šarenim elektromagnetnim poljem koje okružuje čovjekovo tijelo i može da opiše njihovu energiju. Mani poziva na boje koje su u skladu sa vašim raspoloženjem.

“Airbrush nokti su trenutno veliki trend”, kaže vrhunska manikerka slavnih ličnosti. I oni postaju još eksperimentalniji, sa modernim završnim obradama, pa čak i malenim simbolima ucrtanim u njih. I, pored toga što odgovaraju vašem raspoloženju ili energiji, mogu da odgovaraju i godišnjem dobu, sa smeđim bojama kao naslovima za jesen i pastelnim bojama koje dolaze u obzir za proljeće.

Kako napraviti Aura nokte

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Graves (@overglowedit)

Kada dođe vrijeme da zaista počnete sa svojim aura manikirom, prešli ste na čist estetski izbor. Postoji šema boja koju treba uzeti u obzir (klasične nijanse čakre ili skromniji ton poput pastela?), oblik i dužina. Da biste dobili maglovitu, realističnu završnu obradu stvarne fotografije aure, najpopularniji stil noktiju sa aurom koristi alat za airbrush i profesionalnu tehniku za nokte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angie 🍒 (@amelodyxnails)

Možete da upotrijebite nekoliko kapi gel laka i umjesto toga ga pomiješate sa acetonom. Uobičajeni odnos je tri kapi gela i četiri kapi acetona. Kada se razmatraju boje, podebljano je također skoro uvijek bolje. Najupečatljiviji stil aura noktiju je neutralna pozadina sa istaknutim nijansama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti