Nevini smo ušli u brak, svi pokušaji da dobro funkcioniramo u krevetu ostali su uzaludni by dr. Vahida Djedović

Piše: Redakcija

Muž i ja smo se vjenčali prije dvije godine, nevini smo ušli u brak, svi pokušaji da dobro funkcioniramo u krevetu, ostali su uzaludni,
a sada čak počinjemo i da se udaljavamo



Budući da svako vođenje ljubavi kreće od poljupca i budući da su usne jedna od najjačih erogenih zona, u prošlom broju smo čitateljici objasnili čin ljubljenja. U ovom broju nastavljamo priču o umijeću vođenja ljubavi. Ovo su upute za muškarce, jer muškarac je taj koji mora voditi ženu. Baš kao i u plesu. Ako muškarac zna korake, dovoljno je da ga žena samo slijedi. Naravno, žene također treba da pročitaju ovaj tekst i da ga daju svojim muškarcima. Ili, jednostavno, da ih upute i da im kažu kako se pleše tango. Odnosno, kako se vodi ljubav.

Napredni koraci za tango moraju biti tijelo uz tijelo. Morate osjetiti njeno tijelo kao i ona vaše.  Ali, ako hoćete voditi ljubav sa ženom, ženu treba da poštujete. Tu ste radi njenog zadovoljstva. Zapamtite, ne radi svog. I svog, naravno, ali, tek poslije njenog.

(Ovdje nije sve samo do muškaraca. I žene treba prvenstveno da poštuju sebe i da sebi ne dozvole odnose nabrzinu. Vođenje ljubavi, pogotovo prvi put s nekom osobom, nikako ne bi trebalo da se odvija na zadnjem sjedištu auta, ili, još gore, u nekom zadimljenom bircu u ćošku ili prljavom wc-u. Žena treba da odredi mjesto, pa kada već određuje i daje svoje tijelo na poklon, neka to bude u nekom udobnom krevetu.)

Vođenje ljubavi je umjetnost. Ne podrazumijeva samo tehniku, jer tehnika bez emocija je čisti seks. Ali, ako je tehnika kombinirana s emocijama, onda to može biti izuzetno zadovoljstvo, pa makar trajalo i jednu noć.

Pitate se kako je moguće emocionalno se unijeti u vođenje ljubavi za jednu noć?

Tako što ćete isključiti svoj ego i osjetiti ženu. Zamislite da je svaka žena neki instrument koji treba da svirate. Prvi put. I želite da dobijete muziku koja je ugodna uhu. Vjerovatno ćete prvo pogledati instrument i dati se u njegovo istraživanje. Za istraživanje ženskog tijela potrebna je, prije svega, nježnost. A da bi muškarac bio nježan, neophodno je da poznaje sebe i da vjeruje sebi. Zapravo, sve polazi od samopouzdanja. Onog pravog, unutrašnjeg. Samopouzdani muškarci, prema istraživanjima, najpoželjniji su muškarci. I najbolji ljubavnici.

Muškarac treba da vjeruje sebi da će moći zadovoljiti ženu.

Dakle, nemojte prestati da je ljubite i istražujete njeno tijelo. Usnama morate dotaknuti svaki djelić i otkriti one dijelove na kojima njoj najviše pašu vaši poljupci. Za početak, ne skidajte odjeću. Prvi koraci izvode se u odjeći.

U prošlom broju bavili smo se poljupcem i usne se smatraju jednom od  najjačih erogenih zona. Sa usana siđite do vrata. Vrat je jedan od znakova ženstvenosti, a nježnu kožu vrata prekrijte vlažnim poljupcima. Potom pređite na uši, ali ne gurajte jezik unutra, nego se igrajte ušnom resicom.  Također, dok to radite, možete joj šaputati nešto nježno.

Polako se spuštajte do grudi. O ovoj erogenoj zoni ne moramo mnogo govoriti. Ipak, da biste spustili svoje poljupce na ovaj dio tijela, morate ih osloboditi od odjeće. Učinite to nenametljivo. Polako. Koristitite zube, ali ne divljački, nego nježno. Zakačite zubima komad odjeće i odmaknite s njenih grudi. Ako vam ne ide, koristite ruke. Potrudite se da ste već u ležećem položaju i da žena osjeti vašu uzbuđenost.

Na grudima se zadržite malo manje nego na usnama, ali im dajte više prostora nego drugim dijelovima tijela. Zapravo, istražujte. Svaka žena je posebna i svaka ima posebne erogene zone. Ovo su jedne od najčešćih.

Spustite se do stomaka, a najosjetljiviji dio se smatra onaj ispod pupka.

Leđa su također erogena zona kod nekih žena, zatim guza i noge. Vaš zadatak je da istražujete i da posmatrate ženu. Na ženi ćete primijetiti šta joj najviše odgovara. Kad to otkrijete, najčešće se zadržavajte na tom dijelu tijela. Kada je već dovoljno uzbuđena, možete preći i na sam čin seksualnog odnosa.

Možete pitati ženu, npr.: „Možemo li sada?“, pokazujući joj tijelom vašu namjeru. Ili: „Jesi li spremna?“ Kada napravite ovakvu predigru i otkrijete njenu erogenu tačku, orgazam će uslijediti ubrzo.

Nemojte žuriti. Neka predigra i istraživanje njenog tijela traju. Minimum četrdesetak minuta.

I zapamtite: vođenje ljubavi nisu koraci, nego više. To je ono što pokreće sva vaša čula. To je nešto što se događa između koraka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti