Divi ti đe su ti Maldivi

Piše: Indira Kučuk Sorguč

Kod nas vazda naka zamjena teza. Dobre djevojke na lošem glasu, a loše sve idu u raj. Neke, doduše, i na Maldive. I tamo je raj. Taj raj obično plati neki pametni sponzoran ili neki veliki levat. Najgore je kad taj veliki levat i dalje vjeruje da je laž istina

Kako to, pitam sad ja vas, da su kod nas čestite one koje to nisu, a nisu čestite one koje to jesu? Meni je to pitanje za milion dolara.

Izvrnem se na glavu kad čujem priče i za muške, a pogotovo za žene, tipa ne do Bog nikome, najgora od sve djece, rospijetina, vještica, opajdara, trofrtaljka, razbataljena, radodajka, dromfulja, nenormalna, kalaštura, kučka, mahnitura i slično.

Iza tih se naziva uglavnom kriju osobe koje s tim imaju veze ko ja s grafologijom – gotovo nikakve. Doduše, ja se znam potpisati pa se bezbeli i one znaju služiti svojim prirodnim atributima.

Kako, molim vas lijepo, da dolazi u čaršijskim pričama do te zamijene teza?

Evo kako: Žena koja je samouvjerena u svemu pa i u seksu, kod nas se namah proglašava kurvom. Ona bira sebi svoga čovjeka, ne plaši se ni odbijanja ni ogovaranja. Živi svoj život i ne bakće se u tuđi. E, na njoj je meta. Jer ne fingira, ne pretvara se, ne igra povuci-potegni igrice, ne glumi nevinašce.

Na takvima je zvono ko u katedrale.

Sjedim tako u jednom mješovitom društvu haman što su popustile ove epidemiološke mjere, i prođe jedna naša top fantastik žena u svemu – od naobrazbe i izgleda do kulture. Rijetko danas sresti: gradsko čeljade od glave do pete. Pozdravimo se srdačno, zamakne ona, kad će ti ovaj pridruženi muški član u ekipi:

– Vidi što se pravi važna, kao ne znamo se. A kad je jasala po „Bosni“ i sjedila u krilu lokalnih dripaca, znala je dobro ko je ko. Pa će sarkastično: – Futa obična.

A mene u tom momentu nešto fisnu posred srca, ne bih se sekunde trznula da je meni to reko. Znaš ko si i doviđenja. Ovako, na prvu čuvam čast svake žene ma ko je i odakle je i šta radi. Tu se ja, naravno, uhvatim u verbalni koštac s pridošlicom. Jer, ona nije tu i ne može se sama branit.

– Šta pričaš ti?! Nemoj za mojim hastalom takvih komentara – neočekivano udaram u taj njegov pogani jezik.

Tu me ovi muški kao podrže, a ustvari neće frke pa ide ona klizeća:

– Ma mojne ba Troka, pusti to…

Ali, on nije pustio. On eto zna da je ona i s ovim i s onim. Pa i s njim.

– Pa sve i da jeste, žena zdrava, prava, o sebi, pri sebi. A možda bi bilo bolje da je ko ove što ih vi lajatori ženite: nikad nisu vidjele onu mušku stvar pa vas ne mogu ni s kim uspoređivat!? – tu se ja upalim ko kutnjak. I nastavim žestoko: – Najbolje bi bilo da mi taj naš dvostruki moral zabacimo ko dugačke kose za leđa i da budemo to što i jesmo: nemoralni gadovi, što bi reko Tarantino. Pa za nas je Čičolina Majka Tereza. Vama su kurve sve žene osim majke, majke vaše djece i vaših kćeri.

– Smiješna si, sestre mi – kao podsmješljivo će ovaj Troka bez dva oka. Jer je on slijep pored očiju, ne vidi da je zglajzo u ponor od silnog moralisanja.

– Smiješna sam, je li, a nije ti bilo smiješno kad te „nevina“ treba nasukala na sprud, povukla te za nos, da ne kažem šta brutalnije, pa si bio jedini kojem su se Maldivi od dženeta u džehenem pretvorili. Divi ti prvo đe su ti Maldivi! – tu ja izbacim svoj adut.

Svi u me začuđeno pogledaše, raskolačiše oči ko biva pričaj ko je ta koja je ovog čuvenog čaršijskog mačo-tipa navukla ko bokserske rukavice i izudarala ko sijena punu vreću.

Spremno uperih direktni pogled u ovog lajavca i počeh priču, doduše iz druge ruke, ali provjerenu:

– Jedna naša super girl oko koje se ovaj vrzmo danima, a kojoj se opasno išlo na Maldive, međutim, nije imala s kim jer njene prijateljice ne mogu to priuštit, a ona bi i mogla ali ne bi da vodi svakog, nabaci tu priču u jednom širem društvu. Naravno ovaj se zvekan upeca ko šaranče. I njemu se ide na Maldive, ali eto nema ni on s kim. Padnu tu obećavajući pogledi, jer je ova zavodnica sklona tim flert-nasrtajima samo da ispuni neki svoj preupalni hir. I tako ko biva sve pošteno, on plaća sebi ona sebi, idu u dvokrevetnu sobu, niko nikoga ne dira. Uživaju svako za sebe na svojoj strani kreveta, a opet zajedno. Sasvim slučajno, jer ona nije stigla, on ode u poslovnicu agencije i uplati cijeli aranžman. Super girl će mu ko biva vratiti na aerodromu. Zaboravio je on na lovu kad je vidio brinetu à la Severina sa dubokim silikonskim dekolteom koje joj je savršeno napravio doktor Karabeg.

– Daj, ba, Indira, to s mozgom nema veze… kakve su to priče?!

– Istine i laži. Samo što je ovo moje istina, a ono tvoje o ženi koju dobro znam, totalna laž.

– Pusti Troka, da čujemo resto… – javi se znatiželjni Sudo.

– Ne mogu ja to slušat, hajd zdravo!!! – pokupi cigare i fajercag sa stola i zbrisa sa lagano podignutim lijevim dlanom u hodu.

– Samo se od istine bježi! – dobacih mu sa širokim pobjedničkim osmijehom.

Naravno, ostatak ekipe me natjerao da ispričam šta je dalje bilo. A dalje nije ništa ni bilo. Jer mu ta treba fakat nije dala. On ludio tu heftu na Maldivima. Ona bi se malo cmakala, a malo ne bi ništa. Odbijala ga u stilu:

– Šta smo se mi dogovorili?

A dogovorili su se da se nisu ništa dogovorili. Isprobavala dokle može ići a ostati nevina i čista u sitnom mozgu ovog levata.

– Eto, takve, u očima čaršije su fine, ne bije ih loš glas, one su se ubile za prosidbe i braka… za njima ne ostaje trag „SIPE“. Vi ste muškarci takve hablećine. Što bi rekla strina moje dobre jaranice: „Šta zna muško, ono ništa ne zna“.

E zna, strina, zna „napravit ženom“, ko u onom vicu: Ulazi Fata u kafić i pita:

– Nevina sam, ima li ovdje muškarac da me napravi ženom?

Ustade Mujo i skinu košulju, pa kaže:

– Imam ja. Evo ti, operi pa ispeglaj!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti