Teror vještačke ljepote

Piše: Azra

Ruku na srce, nije baš jednostavno odoljeti svojevrsnom teroru vještačke ljepote kojem su izložene pripadnice ljepšeg spola, i to sa svih strana. Sa TV ekrana, interneta, društvenih mreža i, naravno, u svom okruženju.

Nije mali broj djevojaka i žena koje su spremene dati sve, a i daju, samo da izgledaju kao neka, po običaju, slavna žena. Sve za ljepotu „vještačku“ – dižu se krediti, a jede se loša hrana.

 

Priča se da je tako jedna od tih „vještačkih ljepotica“ nakon poduže pauze pozvonila rođenoj majci na vrata, a njoj je trebalo nekoliko sekundi da shvati da pred njom stoji njeno dijete.

 

Nacrtane obrve, napuhani obrazi, vještačke trepavice, napumpane usne – i naravno nos, ali on je urađen iz zdravstevnih razloga – često se čuje. To je, obično, samo startni paket.

I u svijetu slavnih i bogatih i u svijetu onih koje to nisu, kao da se prepoznaje kalup prema kojem su rađene. Nekako sve liče jedna na drugu.

 

A čemu sve to? Čije odobravanje i priznanje traže te dame? Šta se može postići na taj način?

 

S druge strane, vjerovatno svi poznajete neku X damu koja kad uđe u prostoriju stane svijet. A ona, reći će ove, s druge strane, nikakva. Ima bore oko očiju, između obrva, a i obrazi joj nisu jedri kao kad je imala 25. Da, i?

A ona  sretna, smije se, sija i u sjenu baca plastiku. Ono nešto, faktor X, ne može se kupiti, bez obzira koliko novaca imali.

Nema takve kao što je ona, jedna je takva na svijetu, baš kao i svaka druga ženska osoba na planeti Zemlji. Pa, zašto biti jedna od mnogih, kad se može biti unikat.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti