Kineski doktori predstavili metode svoje tradicionalne medicine: Na ovaj način su se u svojoj zemlji borili sa Corona virusom

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B7nftdqAoRy/

O metodama tradicionalne medicine koju su kineski stručnjaci primjenjivali u borbi sa Corona virusom bilo je dosta riječi. Naročito krajem ovog mjeseca kada su se pojavile vijesti da su doktori u Kini pobijedili Covid-19.

Krajem prošlog mjeseca, više od 85 % svih pacijenata sa Corona virusom u Kini, njih 60 hiljada, primilo je biljne lijekove zajedno sa glavnim antivursnim lijekovima, prema podacima tamošnjeg Ministarstva nauke i tehnologije, pisao je sredinom marta “CNN” koji je kao jednu od metoda tradicionalne kineske medicine naveo “braon supu” od 20 biljaka, među kojima je korijen sladića, cimet i efedra. Ova “detox supa koja čisti pluća”, kako je naveo “CNN” dio je tradicionalne medicine koju je u borbi sa Covidom- 19 podržala kineska vlada.

– Spremni smo da dijelimo kinesko iskustvo i kinesko rješenje liječenja Covida- 19, da više zemalja upoznamo sa kineskom medicinom, da je razumiju i koriste. –  rekao je Yu Yanhong, zamjenik Kineske nacionalne administracije tradicionalne medicine na konferenciji za štampu prošlog mjeseca.

– Prilagođavajući se zdravlju cijelog organizma i jačajući imunitet, tradicionalna kineska medicina (TCM) stimuliše sposobnost pacijenata da se odupru i oporave od bolesti, što je efiksan način terapije. – dodao je.

Kineski stručnjak je istakao da je tradicionalna medicina pomogla u borbi protiv virusa u prošlosti, naveo je primjer SARS pandemije 2002. i 2003. godine. Yanhong je dodao da je tada iz bolnice bilo otpušteno 50 hiljada novih pacijenata sa Corona virusom i da je većina njih koristila tradicionalnu medicinu, što je prema njegovom mišljenju dokaz efikasnosti kombinacije kineske i zapadne medicine. O TMC-u je za “CGTN” sredinom marta pričao Joe Bradey, koji u praksi primjenjuje tradicionalnu kinesku medicinu, on je napomenuo da je ona bila veoma efikasna u borbi protiv gripe, a istakao je da su kineski doktori u borbi sa Covidom-19 koristili brojne vrste biljaka, među njima i cvijeće i suho voće, tražeći najefikasniju vrstu.

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B9zXUEVBBmB/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti