Najbolji načini dezinfekcije automobila kako biste se zaštitili od COVID-19

Piše: Redakcija

Češka automobilska marka objavila i prikaz mjesta u interijeru i eksterijeru koja treba čistiti, te savjete Consumer Reportsa. Važna je dezinfekcija volana, mjenjača, ručne kočnice, ručke na vratima, radija, touchscreena, ali nemojte zaboraviti prekidače/polugice na stupu upravljača (indikatori i brisači vjetrobranskog stakla, tempomat), naslone za lakat, kontrole položaja sjedala, okvire vrata i ručke na vanjskom dijelu vrata te ručke prtljažnika.

 

Ova su načela još važnija za taksiste i ostale vozače koji prevoze putnike. Šta biste trebali koristiti za dezinfekciju automobila? Organizacija Consumer Reports, savjetuje korištenje nekih sredstava za čišćenje koje već imate kod kuće. Barem sedamdeset posto alkoholne otopine djelotvorno je protiv Corona virusa, a izopropil alkohol neće naštetiti glavnim površinama u vašem automobilu.

Kompletan video pogledajte ovdje

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti