Princ Charles pozitivan na Corona virus

Piše: Redakcija

 

Budući britanski kralj (71) ima blage simptome Corona virusa i osjeća se dobro, prenosi britanski “Gardian” .

A u saopštenju je napisano:

– U skladu sa savjetima Vlade i doktora, princ Charles i vojvotkinja su sada u samoizolaciji u svom domu u Škotskoj. Testiranje je sprovela “NHS” u Aberdeenshiru gdje su ispunjeni kriterijumi za testiranje. Nije moguće utvrditi od koga je princ dobio virus zbog velikog broja angažmana koje je obavljao u svojoj javnoj ulozi poslednjih sedmica. – 

A dva dana prije zvaničnog saopštenja da je princ pozitivan na COVID-19 britanski “Exspres” je prenio pretpostavku dopisnika o kraljevskoj porodici Chrisa Shipa, koji je istakao da je Charles izložen riziku da dobije virus jer je bio u neposrednoj blizini princa Alberta od Monaka koji je zaražen.

– Bio je u istoj sobi sa princom Charlesom prije devet dana. – rekao je Chris o događaju koji je prinčeve stavio u blizak kontakt i podvukao da bi se princ Charles zbog godina, ukoliko bi obolio, našao u rizičnoj grupi.

Ship je napomenuo da postoji velika zabrinutost i za kraljicu Elizabethu koja ima skoro 94 godine. Sin kraljice Elizabethe je prije dijagnoze COVID – 19 poslušao savjet britanske vlade o izbjegavanju javnih okupljanja i zabrani putovanja u inostranstvo pa je bio odložio kraljevsku proljetnu turneju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti