– Popadali smo u krevete kao domine, svi u razmaku od par dana. Raznolikost simptoma bila je zastrašujuća. Pored suhog kašlja, temperature, poteškoća sa disanjem, vrtoglavice i ekstremne iscrpljenosti, bilo je još mnogo simptoma. Recimo, danima sam se budila potpuno crvena u licu i sa crvenim očima. Nas troje imalo je i jezive glavobolje, a drugo dvoje kupalo se u znoju. Također, svima nam je konstantno bilo muka, ali bez povraćanja – kaže ona.

– Niko od nas nije u početku htio da prizna sebi da je u pitanju COVID-19, posebno ja, koja imam blagu astmu te sam najugroženija u našem domaćinstvu. Duboko u sebi sam bila prestravljena. I inače, čak i najblaži grip ode mi na pluća. Mnogo sam meditirala kako bih odagnala crne misli – kaže ona.

Kako kaže, jednog dana bi joj se činilo da se oporavlja, sljedećeg opet ne bi mogla da se pomjeri.

Dr Pam Spurr Sex Expert - Celebrity Radio By Alex Belfield

– Sva sreća te moj sin i snaha žive sa mnom, a ona je doktorica, pa ima stetoskop i termometar. Sve nas je redovno pregledala. Temperatura nam je svima uvijek bila povišena za oko stepen i po od normalnog prosjeka – kaže.

– Moj suprug, iako ima 56 godina i odličnog je zdravlja oduvijek, prošao je još gore od mene. U nekoliko navrata bili smo na ivici da ga vozimo u hitnu pomoć, ali na svu sreću i on se oporavlja – kaže dr Pam.

Sedam dana nakon što je Pam osjetila simptome, zarazila se i njena snaha. Prvi simptom bio joj je nestanak čula mirisa i ukusa. Ona je morala odmah da se testira budući da je zdravstveni radnik. Testirali smo se svi i svi smo bili pozitivni, a to je bilo 30. marta – kaže Pam.

– Ono što je najviše iznenađujuće za mene je to koliko plačem otkako se svi polako oporavljamo. Mislim da je to jer sam se konačno opustila, najgore je prošlo i svi smo živi. Mi smo imali sreće, ali nisu je imali svi. Zato vas molim, ostanite kod kuće – apeluje ona.