Koje su javne ličnosti prihvatile izazov nošenja maski

Piše: Mirela Kukan

Mnogi su i u BiH prihvatili izazov koji kruži društvenim mrežama pod heštegom #WearAMask, a među njima su i brojne javne ličnosti. Cilj je podizanje svijesti o važnosti nošenja zaštitne maske kako bismo zaštitili sebe, ali i sve oko nas od Corona virusa.

Sudeći prema onome što se može vidjeti među poznatim korisnicima društvenih mreža u BiH, riječ je o svojevrsnom doplomatsko-vojno-političkom bh. lancu.

Tako je američki ambasador  u BiH Eric Nelson prihvatio izazov od Ambasade Republike Slovačke u BiH.

Ambasador SAD Eric Nelson potom je izazvao načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senada Mašovića.

General Mašović potom je uputio poziv komandantu NATO Štaba u Sarajevu, generalu Williamu Edwardsu.

Edwards je prihvatio i izazvao ministra odbrane BiH Sifeta Podžića koji se također odazvao te isti poziv uputio komandantu EUFOR-a generalu Reinhardu Trischaku.

Ministar prometa i komunikacija BiH Vojin Mitrović je prihvatio izazov Steliane Nedera iz UNDP-a.

Ministar Mitrović je među ostalim pozvao i specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera da učino isto, što je ambasador i učinio.

Izazov je prihvatila i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Akciji se pridružila i Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH.

Potom je izazov prihvatio i italijanski ambasador u BiH Nicola Minassi.

Čeka se da se njegovom pozivu odazovu i Amira Medunjanin i Amel Tuka, a među poznatima koji učestvuju u izazovu #WearAMask su i: britanski ambasador u BiH Matthew Field, zatim Ammara Mustrić, Branko Rihtman, Samir Beharić, Edita Miftari, Nedim Makarević…

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti