Posjeta mezaru Belme Šoljanin: Tuga na parceli M68

Piše: Redakcija

Kolege prerano preminule 37-godišnje Belme Šoljanin, direktorice Instituta za majku i dijete, filantropkinje koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama, koja je jučer ukopana na sarajevskom mezarju Vlakovo, danas su posjetile njen mezar.

-Ispred Instituta, radnih kolega i bliskih prijateljica, danas smo obišli mezarje Vlakovo u Sarajevu, proučili Fatihu našoj Belmi. Parcela M68. Zauvijek će ostati u našim srcima. Svakodnevno u inbox dobivamo mnogo riječi podrške, telegrafe. Zahvalni smo Vam na tome. Mi smo imali Belmu kao veliku podršku u našim životima, a to nikada neće biti zaboravljeno. Malo vremena je prošlo kako nije s nama, a već nam mnogo nedostaje – objavili su Belmini prijatelji iz Instituta na Facebook stranici.

Ispred Instituta, radnih kolega i bliskih prijateljica, danas smo obišli mezarje Vlakovo u Sarajevu, proučili El Fatihu…

Gepostet von Institut Za Majku i Dijete am Mittwoch, 12. August 2020

Bosanci i Hercegovci tuguju za mladom majkom troje male djece, koja je umrla od Corona virusa tri dana nakon što je rodila zdravog dječaka.

-Tek kad vidim ovaj mezar svjesna sam da je više nema. Dragi Allahu olakšaj joj dane i noći u kaburu i uvedi je u dženet.

-El Fatiha, ljepoto da ti dragi Allah podari lijepi Džennet, a porodici sabura.

-Tuga velika😪, rahmet joj duši.

– Podrška porodici. Podrška i vama koji ostajete i nastavljate ono što je ona nesebišno cinila za dobrobit društva. Hvala vam što nosite našu Belmu u vašim srcima….

– Ona je tu nikad neće biti zaboravljena iako je nema mi smo tu, mi ćemo da je slijedimo da nastavimo gdje je ona stala, ne dam Belmu u zaborav nikad, nastavimo njenim putem, jer je taj jedini ispravan borimo se dalje onako kako je ona to radila 😪😪😪

Tako glase neki od komentara kojima poznavaoci lika i djela mlade akticvistice odaju počast i žele da ona nikada ne padne u zaborav.

Pročitajte još