Sve je moguće ukoliko se dovoljno želi: Olivia Colman-od čistačice do dobitnice Oscara

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Glumica Olivia Colman osvojila je ovogodišnji kipić za glavnu žensku ulogu u filmu „Miljenica“ za ulogu kraljice Anne, pa je na takav način postala jedna od najinspirativnijih primjera koji pokazuju da se trud i upornost u životu itekako isplate. O njenom životu nije se baš mnogo pisalo, ali njena životna priča je i više nego zanimljiva. Na samom početku svog života radila je i kao čistačica.

https://www.youtube.com/watch?v=hy8z_Tq_VHo

– Sve djevojčice koje ovo gledaju i vježbaju svoj pobjednički govor neka znaju da je i to moguće. Sve je moguće. Bila sam čistačica, voljela svoj posao i maštala o ovom trenutku – kazala je Olivia u svom govoru.

https://www.instagram.com/p/BuJhy60HEkG/?utm_source=ig_embed

Nakon što je maturirala Olivia je pronašla posao čistačice, a nakon toga kao tajnice. Njen prvobitni plan je bio da jednog dana postane učiteljica. Prije nego što se posvetila glumačkoj karijeri jedno vrijeme je provela na praksi u osnovnoj školi Homerton u Cmabridgeu, a kasnije glumica je priznala da i nije baš rođena za to plemenito zvanje.

Kada je odlučila da će svoj život posvetiti glumi Colman je prihvatala gotovo sve angažmane. Jedna od ponuda bila je i glasovna reklama a po završetku posla tražila je isplatu u obliku štenaca, ali naravno poslodavci takav prijedlog nisu dopustili.

https://www.instagram.com/p/BuMxnirHJHn/?utm_source=ig_embed

Kako bi odigrala ulogu kraljice Anne morala se udebljati čak 16 kilograma. Iako većini žena nakupljanje kilograma je noćna mora to pak nije bio slučaj s Colman, jer je ona ovaj zadatak opisala izuzetno zabavnim. Nakon odigrane uloge koja joj je donijela Oscara, uslijedio je proces gubljenja kilograma. Da bi se vratila u formu 45-godišnja Britanki je pomogao i privatni trener Dalton Wong koji je osmislio program vježbi samo za nju.

Najbolja glumica u filmu “Miljenica” – AFP

Pročitajte još