Aromaterapija: I lice voli hedonizam

Piše: Redakcija

Kliknuti na prvu s kozmetičarkom, kojoj povjeravate svoje lice ili ostale dijelove tijela, je rijetkost. Stoga, kada je pronađete, a usto ima i zlatne ruke, nastojite i da je sačuvate. Ja sam imala sreće! Tretman aromaterapije lica u frizersko-kozmetičkom centru “Mošus Trend” (Kolodvorska 12, Sarajevo) imala sam zakazan sat vremena prije početka radnog dana. Ranije ustajanje iz kreveta i ne pada tako teško kada znate da ćete narednih sat vremena i vi i vaše lice uživati u najmirisinijim uljima, masaži lica, dekoltea i ruku, ali i u općem psiho-fizičkom opuštanju.

Nakon toga, spremni ste i za najstresniji poslovni dan. Probajte. S osmijehom me je dočekala kozmetičarka Harisa Boletini i samo jedan pogled na moje lice bio joj je dovoljan da zaključi kako imam masnu i prilično nezahvalnu kožu lica za održavanje. Istina me nije toliko pogodila s obzirom da, otkako sam ušla u pubertet, muku mučim s masnom kožom lica. S osmijehom konstatujem da iz puberteta nikad nisam ni izašla. No, Harisa mi objašnjava da su u pitanju hormoni. Ipak, masno lice ima i jednu značajnu prednost – sporije starenje. Jupiii! Barem neka korist.

Tretman je započeo detaljnim čišćenjem lica, najprije tonikom, a potom i mlijekom i to za masnu kožu. No, najbolje čišćenje priuštio je piling i to od lubenice, jer taj odgovara mom tipu kože. Priznajem, ležati i ni o čemu razmišljati dok vam masiraju lice, je luksuz koji bih sebi svaki dan voljela priuštiti. Dok me, polako opijaju, najrazličitiji mirisi, uspijevam se koncentrirati jedino na to da razumijem šta je, zapravo, aromaterapija.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” ( br. 856)

Pročitajte još