Tajna sretnog braka: Lutke, dolari i molitva

Piše: Redakcija

Ako ste se danas umorili, imali naporan i stresan dan,  “Azra” vam donosi jednu razbibrigu kroz zabavnu, ali vrlo poučnu priču o tajni sretnog braka. Autor je nepoznat, a priču smo pronašli na društvenim mrežama.

“Muž i žena bili su u braku više od 60 godina. Dijelili su sve. Pričali o svemu. Nisu imali nikakve tajne, osim što je starica imala kutiju za cipele na vrhu ormara i upozorila je muža da nikada tu kutiju ne otvara niti pita o njoj.

Sve te godine, on nikada nije pitao za kutiju, ali jednoga dana starica se jako razboljela i doktor je rekao kako se neće oporaviti. U pokušaju da razriješi sve poslove, starac skine kutiju od cipela i odnese do ženine postelje. Ona se složila da je došlo vrijeme da on dozna što se nalazi u kutiji. Kad ju je otvorio, našao je dvije heklane lutke i hrpu novaca u iznosu od 95.000 dolara.

“Kada smo se vjenčali”, rekla mu je, “moja mi je baka rekla da je tajna sretnog braka u tome da nikada ne raspravljam. Još mi je rekla da ako se ikada naljutim na tebe, trebam biti tiho i isheklati lutku.”

Starac je bio dirnut, borio se da ne proplače. Samo dvije lutke bile su u kutiji. Bila je ljuta na njega samo dva puta u sve ove godine braka. Gotovo je pukao od sreće.

“Dušo”, rekao je, “to objašnjava lutke, ali odakle sav ovaj novac?”

“Oh”, rekla je, “to je novac koji sam zaradila prodajući lutke.”

Gospodine,

Molim te za mudrost da razumijem svog muža,

za ljubav da mu opraštam i strpljenje da trpim njegova raspoloženja.

Jer, Gospodine, ako mi dadeš snagu,

prebit ću ga, jer ja nemam vremena za heklanje.”

❤❤❤❤❤

Pročitajte još