“Kaftan studio” predstavio nove IT jakne

Piše: Redakcija

 

IT jakne su dio stalne postavke “Kaftan studija” i za njih postoji lista čekanja zbog unikatnog procesa njihove izrade 

 

Sestre Emina Hodžić- Adilović i Nermina Hodžić nastavljaju modnu priču svog „Kaftan studija”. Ovoga puta predstavljaju nove IT  jakne.

-Fantastični uspjeh koji je postigao “Kaftan studio” sa dizajnom IT jakni potvrdio se u nekoliko navrata, IT model je odavno postao njihov statment komad omiljen kod modnih znalaca i svjetski poznatih stilista. IT jakne “Kaftan studija” nosile su globalno poznate zvijezde kao što su legendarna Chaka Khan, Jordyn Woods, glumice Natalie Martinez, Brenda Song, Marina Ruy Barbosa, kao i supruga oskarovca Mahershala Ali-a producentica i glumica Amatus Sami Karim, na editorialima i snimanjima za magazine Variety, Lofficel, Harper’s Bazaar, Mod, Elle i mnogim drugim.

Od svog osnivanja “Kaftan studio” je fur free modni studio a njihove IT jakne su postale svojevrsna zamjena za krzno. Pod etiketom Made In BIH “Kaftan studio” predstvlja osvježnje i u svoju stalnu postavku IT jakni sada dodaje i dva nova modela sa pepito i leopard uzorkom.  S obzirom da se materijal izrađuje ručno već postoji lista čekanja za IT jaknice koje su fuzija couture i ready to wear a čije bogatsvo posebno dolazi do izražaja prilikom kretanja. Još jednom se potvrđuje da su “Kaftan studio” IT jakne pravi modni hit  – saopćili su iz “Kaftan studija” koji ima i video prezentaciju svojih novih model na ovom linku.

Photo and Video: Edvin Kalić

Art Direction: Kaftan studio

Model: Iman Cukojević

Styling: Lejla Graho

MakeUp: Maja K. Talović

Hair: Meliha H. Višća 

Pročitajte još