Vrijeme je za Strijelce: Veseli avanturisti

Piše: Redakcija

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

Orijentaciono, od 23. novembra do 22. decembra traje vladavina devetog po redu, a trećeg vatrenog znaka Zodijaka. Osobe rođene u Strijelcu su intelektualni i duhovni avanturisti, koji ne znaju za granice i pravila. Ne priznaju šefove, pa oni koji pokušavaju da ih zauzdaju, na najboljem su putu da dožive frustracije. Ipak, njihov zarazni optimizam i vesela priroda čine da imaju više prijatelja nego neprijatelja. Uvijek vjeruju da postoji cilj vrijedan borbe. Strijelac je vatreni, muški, vladajući i promjenjivi znak.

Njime vlada planeta Jupiter, koja važi za najsretniju planetu Sunčevog sistema. Jupiter označava širenje, ekspanziju i donosi sretne trenutke, ljubav prema putovanjima, zabavi i gurmanluku. “Ravno u metu”, njihov je moto, jer ne vole lažno i iskrivljeno ponašanje. Samosvjesni su i uvijek misle daleko unaprijed, veoma su korektni i pravedni. Zahvalni su za svaku pomoć, a i sami rado pomažu drugima. Ambiciozni su i sposobni, ne plaše se nikakvih promjena, čak u tome i uživaju.

Simbol ovog znaka je strjelica uperena u nebo. Iako Strijelci ne moraju znati gdje će ona pogoditi, uvijek postoji zadovoljstvo samog leta i očekivanja da neće završiti gdje oni to ne žele. Osobe rođene u ovom humanom znaku sve što rade, rade sa stilom. Za njih je svijet izazovno i uzbudljivo mjesto, a s velikim obećanjima sutrašnjice nemaju vremena za dosadu. Imaju dobru moralnu i duhovnu osnovu. Sposobni su za akciju, njihovi vidici su široki i teško im je smiriti se na jednom mjestu.

Pročitajte još