Kako vas drugi vide: Šta vaša kosa govori o vama

Piše: Redakcija

Često čujemo komentare o nekome, posebno ženama, na osnovu njene boje kose, ali, vjerovali ili ne, boja kose zaista može mnogo da kaže o ženi. A kakvu zaista poruku i utisak ostavljate na druge ljude i to sudeći samo po tome da li ste plavuša, smeđokosa ili crvenokosa,  saznajte u nastavku:

Smeđa ili crna boja kose

Kako vas drugi vide: inteligentni, privlačni i profesionalni. Na osnovu raznih studija osobe sa tamnom bojom kose daleko su privlačnije od ostalih boja kose. Smatraju se vrlo stručnim i pametnim osobama, pa, po nekim statistikama, imaju za nijansu bolje poslovne pozicije nego plavuše i crvenokose dame. S druge strane, mnogi ih smatraju arogantnim.

Crvenokose

Kako vas drugi vide: uspješni, samouvjereni i temperamentni. Po istraživanjima crvenokose dame se smatraju najmanje stidljivim, ali i najuspješnijim u odnosu na ostale boje kose.

Plavuše

Kako vas drugi vide: pristupačni i zabavni. Reklo bi se da se plavuše zaista bolje zabavljaju, odnosno, drugi ih tako vide. Plavuše svi smatraju otvorenim i druželjubivim osobama.

Ako vas drugi procjenjuju na osnovu boje kose to ne znači da i vi trebate. Odaberite boju koja vam najljepše stoji i svakako ne morate da brinete o bilo kakvim komentarima.

 

Pročitajte još