Prhka pita od jabuka

Piše: Redakcija

Recept koji se prenosi s koljena na koljeno

 

Sastojci

Biskvit

3 jaja

12 kašika šećera

12 kašika ulja

12 kašika mlijeka

12 kašika brašna

1/2 praška za pecivo

 

Nadjev

1 kg jabuka

po želji šećera

cimet

Šećer u prahu za posipanje

 

Priprema

  1. Umješati mikserom sastojke za biskvit, pa izliti pola smjese u pleh (20×30) i zapeći.
  2. U međuvremenu jabuke oguliti, narendati, posuti šećerom po želji pa ih dinstati par minuta.
  3. Dodati cimet
  4. Izliti nadjev na polupečeno tijesto, preliti ostatkom smjese za biskivt.
  5. Ispeći do kraja.
  6. Kada se malo ohladi posuti šećerom u prahu.

Izvor: Coolinarika

Priredila: I.J.

Pročitajte još