Recept za tjesteninu sa feta sirom

Piše: Redakcija

Sigurno će vas ovaj recept oduševiti ukoliko ste od onih koji obožavaju tjesteninu. Chili pahuljice, feta sir i bijelo vino obećavaju odličan okus.

Za ovu tjesteninu potrebno vam je:

  • 230 grama feta sira
  • 675 grama cherry rajčice
  • 60 ml maslinova ulja
  • 60 ml bijelog vina
  • pola kašike chili pahuljica
  • malo papra
  • 230 grama tjestenine po želji
  • 3 češnja češnjaka
  • kašika suhog bosiljka
  • 50 grama mladog špinata

Priprema:

U posudu za pečenje stavite feta sir i rajčice te ih prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom. Dodajte malo papra i chili pahuljice te pecite u pećnici pola sata na 200 stepeni.

Tjesteninu skuhajte al dente te sačuvajte 235 ml vode. Kada je tjestenina kuhana, a sir i rajčice pečene, dodajte protisnuti češnjak i suhi bosiljak. Zatim vilicom gnječite cherry rajčice i sir, a potom u posudu dodajte skuhanu tjesteninu i dobro promiješajte.

Za kraj, u posudu dodajte mladi špinat i promiješajte. Po želji dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

(E.Dž.)

Pročitajte još