1,9K
Sigurno će vas ovaj recept oduševiti ukoliko ste od onih koji obožavaju tjesteninu. Chili pahuljice, feta sir i bijelo vino obećavaju odličan okus.
Za ovu tjesteninu potrebno vam je:
- 230 grama feta sira
- 675 grama cherry rajčice
- 60 ml maslinova ulja
- 60 ml bijelog vina
- pola kašike chili pahuljica
- malo papra
- 230 grama tjestenine po želji
- 3 češnja češnjaka
- kašika suhog bosiljka
- 50 grama mladog špinata
Priprema:
U posudu za pečenje stavite feta sir i rajčice te ih prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom. Dodajte malo papra i chili pahuljice te pecite u pećnici pola sata na 200 stepeni.
Tjesteninu skuhajte al dente te sačuvajte 235 ml vode. Kada je tjestenina kuhana, a sir i rajčice pečene, dodajte protisnuti češnjak i suhi bosiljak. Zatim vilicom gnječite cherry rajčice i sir, a potom u posudu dodajte skuhanu tjesteninu i dobro promiješajte.
Za kraj, u posudu dodajte mladi špinat i promiješajte. Po želji dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
(E.Dž.)