Sastojci
12 jaja
250 g oraha
100 g keksa
350 g šećera
2 naranče (sok), jedna kod izrade biskvita, druga za gotov biskvit
1 limun (sok)
Krema
1l vrhnja za šlag
600 g čokolade za kuhanje
Priprema
1.
U žumanjke dodajte šećer i dobro izmiksajte tako da smjesa postane bljeđa, a volumen se udvostruči.
U zamiksanu smjesu, dodajte sok od naranče i limuna pa zamiksajte.
2.
Ručno postepeno dodajte izmiksane bjelanjke i smjesu oraha i keksa. Malo smjese, malo bjelanjka.
3.
Zamiješanu smjesu raspodijelite na 3 dijela i pecite svaki na 180 stepeni, čačkalica umetnuta u sredinu treba izaći suha. Možete i sve odjednom pa razrezati na 3 dijela, ali biskvit je osjetljiv.
4.
Kad se gotovi biskviti ohlade slagati tortu s kremom koju napravite tako da u litri zagrijanog vrhnja za šlag otopite čokoladu, a kad se ohladi (u frižideru) izmiksajte. Također, možete dodati malo ruma (jedan veliki čep). Kad slažete tortu, svaku koru poškropite sokom od jedne naranče.
Izvor: Coolinarka
(E.Dž.)