Možda mislite da vam za ovaj recept ne otkrivamo ništa novo, ali kada probate piletinu spremiti na ovaj način ona će vas oduševiti. Hrskava korica, a meso super sočno, za prste polizati.
Sastojci
1 pile (ili komadi piletine po izboru)
jaja
brašno
mrvice
parmezan sir
so
ulje za prženje
Priprema
1.Piletinu ocistiti, oprati, pošusiti i posoliti.
2.Mrvice pomiješati sa ribanim parmezanom sirom, to daje poseban okus, a i miris.
3.Lagano pobrašniti, uvaljati u jaje, pa u mrvice i samo kratko zapržiti na ulju zagrijanom na srednjoj vatri, dok se uhvati zlatkasta korica. Piletinu izvaditi iz ulja, staviti na papirnate maramice da se ulje ocijedi, pa onda sve posložiti u tepsiju na koju smo stavili rešetku od kolača ,tako da se prilikom pećenja ulje cijedi, a ne da se kupi u meso.
4.Poslaganu piletinu pokriti aluminijskom foliom i peći nekih 40 minuta u dobro zagrijanoj pećnici.
5.Provjeriti ako je piletina gotova, maknuti foliju pustiti malo da odstoji i poslužiti po želji.
(E.Dž.)