Ovaj recept kombinira najbolje od pahuljastog muffina od borovnice i svježeg čokoladnog keksa: kolačići s borovnicama i bijelom čokoladom prvi su keksi koje želimo peći ovog proljeća. Možete koristiti svježe borovnice u receptu ili koristiti zamrznute bobice za specijalan učinak kao u receptu.
Sastojci:
135 g brašna
½ kašičice praška za pecivo
1 prstohvat soli
76 g maslaca (mekog)
90 g šećera
80 g zamrznutih borovnica
70 g komadića bijele čokolade
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 Celzijevih stepeni te obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u maloj posudi.
Zamrznute borovnice odmrzavajte dok ne omekšaju. U međuvremenu pomiješajte maslac i šećer pomoću miksera da se stvori pahuljasta krema.
Zatim odmrznute borovnice dodajte kremi od maslaca i šećera te ponovno temeljito promiješajte dok se svi komadići ne piriraju. Iznenađenje: sada tijesto ima prekrasnu ljubičastu boju – i to potpuno prirodno!
Postepeno dodajte suhe sastojke u ljubičastu kremu te na kraju umiješajte komadiće bijele čokolade.
Dodatna tekućina borovnica tijesto će učiniti malo više tekućim od uobičajenog tijesta za kolačiće. To i treba biti tako. Stavite tijesto u frižider na 30 minuta, a zatim ga oblikujte u 12 kuglica.
Stavite razdvojene kuglice na lim za pečenje pa pecite kekse 10-13 minuta.
Izvor: Miss7
(I.J.)