Bez imalo sumnje izrada domaćeg sirupa od bazge odličan je način da se iskoriste cvjetovi predivnog mirisa, ali za one koji žele isprobati nešto drugačije džin s okusom bazge jednako je divna i neobična alternativa.
Cvjetove bazge najbolje je skupljati na sunčan dan, a u nastavku pročitajte kako ih u nekoliko koraka iskoristiti u kombinaciji s, mnogima, omiljenim pićem.
Sastojci za bazga-džin:
– šest do osam svježe ubranih glava cvijeta bazge
– naribana korica jednog limuna
– kašika šećera u prahu
– 500 mililitara džina
Priprema:
S cvjetova bazge otresite moguće kukce, a zatim ih stavite u veliku posudu ili staklenku. Dodajte limunovu koru, šećer u prahu i prelijte ih džinom. Posudu pokrijte i ostavite na 24 sata Kroz filter-papir za kavu, gazu ili bilo što slično procijedite smjesu i piće ulijte u čistu bocu. Bazga-džin možete poslužiti s tonikom i puno leda.
I to je to, uživajte u osvježavajućem džinu s okusom proljeća.
Izvor: Zadovoljna.hr
(I.J.)