Pečena tikva zbog koje i omiljeni krompir pada u drugi plan

Piše: Redakcija

Kraljicu jeseni šteta je ne iskoristiti kao slasno jelo na tanjuiru, jedan od najjednostavnijih načina pripreme tikve je pečena u rerni. Kod pečenja tikve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena.

Sastojci:

– polovica tikve
– maslinovo ulje
– začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu

Priprema:

1. Tikvu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i po centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad tikve ravnomjerno ispekao.

2. Šnite položite na namašćeni tavu, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od bijelog luka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene tikve.

3. Pripremljenu tikvu pecite u rerni na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr

(S.P.)

Pročitajte još