Industrijski dizajn: Šarm, unikatnost i prostranstvo

Piše: L. M.

Industrijski stil u interijeru pojavio se u 20. vijeku u Americi. Tehnološki napredak u dizajnu preselio je ovaj stil na jedno od prvih mjesta u popularnosti. Ljepota industrijskog stila leži upravo u njegovoj nesavršenosti i spajanju kontrastnih elemenata koji će vašem prostoru dati notu jedinstvenosti. U nastavku vam donosimo osnovne karakteristike ovog stila, koje možete pratiti ukoliko želite svoj dom transformirati u nešto potpuno drugačije.

Materijali

Rustikalno drvo i izloženi metal ključna su kombinacija dizajna industrijskog namještaja. Možete pronaći bilo koji stil namještaja s ovim komadima pomiješanim zajedno, kako biste stvorili prekrasan industrijski dizajn.

Nedovršenost

Da biste dobili tvorničku atmosferu, važno je pokazati „sirove kosti“ prostora s kojim radite. Prikaz čeličnih greda, cijevi i kanala dat će području nedovršen izgled, što je upravo industrijska atmosfera koju želite.

Metalik paleta boja

Rijetko ćete pronaći tople i svijetle boje u industrijskom prostoru. Možda ćete pronaći neke smeđe i tamnoplave, ali inače se držite metalik palete boja poput srebrene, sive i zlatne.

Osvjetljenje kaveza

„Kavezna“ rasvjeta je još jedan popularan trend industrijske rasvjete. Ova vrsta rasvjete omotana je u metalne šipke, kako bi formirala svjetlosnu iluziju kaveza.

Prostrani izgled

Budući da je industrijski dizajn interijera inspiriran velikim skladištima i tvornicama, logično je da bi ovakvi domovi trebali imali otvoreni raspored, kako bi se omogućilo slobodno kretanje. Veliki prostori s dugačkim podovima najbolje odgovaraju za stvaranje otvorenog rasporeda u vašem domu.

Bakreno posuđe

Posude i tave od bakra pomoći će vam da u svojoj kuhinji stvorite topli industrijski ambijent. Bakreno posuđe, također, daje šarmantnu vintage atmosferu vašoj kuhinji.

Beton

Betonske radne ploče, podovi i drugi betonski elementi u industrijskim kućama savršeno opisuju taj dizajn. Boja betona je tipično tamnosiva i lijepo se slaže s različitim metalima i drvetom.

Pročitajte još