Dame biraju: Najpopularnija šminka za proljetno vjenčanje

Piše: L. M.

Ne postoje, naravno, pravila kada je riječ o vjenčanoj šminki, ali svi znamo da proljetne mladenke dobijaju svjež, ružičast, osunčan izgled, poput princeza iz bajki.

Prvo što trebate jeste paziti da vam koža nakon zime ne izgleda suho i da imate svjež ten. Ako vam je koža nakon zime pomalo bez sjaja, jedite izbalansirano, dodajte vitamine u prehranu i odaberite idealan piling koji odgovara vašem tipu kože. Ono što vam treba je zdrav sjaj kože. Kada je riječ o proljetnom vjenčanju, neutralni make-up i prirodni izgled su poželjni. Sve što trebate jeste malo istaknuti svoju prirodnu ljepotu i izgledati svježe i blistavo.

Sjajna koža, suptilne smokey oči i gole usne učinit će da izgledate besprijekorno. Pazite na svoje obrve, one će vam pomoći da vaš izgled bude savršen. Ukoliko želite naglasiti oči, koristite vještačke trepavice, ali pažljivo birajte, i one trebaju izgledati prirodno.

Obrvama dajte „neuredan, čupav“ izgled, koji će dodatno doprinijeti cjelokupnom prirodnom make-upu. Ne zaboravite rumenilo, ono je najvažnije. Birajte rumenilo koje ima sjaja u svojoj teksturi, izbjegavajte teške mat strukture. Na usne stavite sjaj, a ne možete pogriješiti kada je riječ o finoj, mliječnoj, svijetloj nijansi.

Pročitajte još