Trikovi i savjeti: Pronađite nijanse sjena za svoje oči

Piše: L. M.

Kako više nikada ne biste pogriješili u izboru sjenila za oči, donosimo vam vodič kako odabrati idealnu boju sjenila prema boji očiju

Smeđe oči

Tople smeđe, zlatne nijanse, ljubičaste i plave boje naglasit će vaše smeđe oči.  Pokušajte pronaći zlatne karamela i pigmentirane medene nijanse. Također, smeđe oči vole bordo maskaru.

Plave oči

Narandžasta i druge tople nijanse dobro će upotpuniti plave oči, te im pružiti neophodnu dozu topline i učiniti ih još razigranijim. Istina je da je maskara nezaobilazan dio šminkanja plavih očiju, ali to ne znači da je za plave oči preporučljivo eksperimentiranje s maskarama u boji, pogotovo ne u plavoj boji.

Oči boje lješnjaka

Dame s očima boje lješnjaka trebale bi posegnuti za ljubičastom, smeđom, zlatnom i zelenom nijansom pri korištenju sjenila. Kada je riječ o olovci za oči, isprobajte je u intenzivnoj boji šljive, kako biste istaknuli boju očiju.

Zelene oči

Zelene oči najbolje će nadopuniti tople nijanse narandžaste, crvene i zlatne boje. Također, oni sa zelenim očima trebali bi pri ruci imati bordo maskaru ili olovku.

Sive / crne oči

Smaragdnozeleni i tamnoplavi tonovi „smokey eye“ s dubokim nijansama idealno će naglasiti vaše tamne oči. Ali, uz tamne oči idu odlično i svjetliji tonovi koji će balansirati dubinu tamnih očiju. Za „smokey“ izgled, kremasti kajal u boji pepela čini čuda.

 

Pročitajte još