Uradi sam i obraduj mališane: Vlastito igralište u bašti

Piše: L. M.

Zasigurno vam neće biti problem djecu izvesti u baštu kada im napravite njihovo vlastito igralište. Počevši od centralne strukture za penjanje i dodavanjem komponenti kao što su ljestve, stijena, tobogan i ljuljačka, ovo će se igralište svidjeti djeci svih dobi. Mala djeca se mogu sigurno igrati u donjem pješčaniku, dok se njihova starija braća i sestre ili prijatelji penju, ljuljaju i spuštaju s gornjeg nivoa.

Najbolje od svega, ovo je igralište potpuno fleksibilno. Centralnu penjačku strukturu na dva nivoa možete izgraditi za otprilike sedam dana. Povećati je možete kad god želite dodavanjem novih komponenti igrališta.

Glavne komponente

Centralna struktura za penjanje: srce igrališta je centralna penjačka konstrukcija s četiri stuba i dva nivoa. Ovdje se djeca mogu popeti uz ljestve na gornji nivo ili se mogu igrati ispod. To mora biti stabilno čvorište za sve ostale komponente.

Ljestve: kratke ljestve možete lako izgraditi uz pomoć užeta i nekoliko letvica, koje će poslužiti kao stepenice.

Zid za penjanje: djeca mogu usavršiti svoje vještine penjanja po stijenama uz ovaj kratki zid koji je lagano nagnut radi sigurnosti. Oblikovani držači za stijene kupljeni zasebno lako se pričvršćuju na bazu zida-stijene.

Kutija za pijesak: daske, koje su okvir kutije za pijesak u podnožju strukture za penjanje, pružaju dodatnu stabilnost. Također su ugrađeni zidovi za pješčanik. Samo dodajte pijesak i spremni ste.

Tobogan: centralna struktura savršeno je mjesto za pričvršćivanje plastičnog tobogana.

Ljuljačka: kupite ili napravite ljuljačku, te je zakačite za najviši nivo.

Pročitajte još