Kad hoću da ih obradujem samo kažem: „Idemo u Jumbo“

Piše: Azra

 

Svjesni užurbane svakodnevice, saobraćajnih gužvi, obaveza koje imamo nakon posla i svega onog što nam nameće savremeno doba, odlazak u kupovinu nam, umjesto užitka, često zna predstavljati stres. Sve ovo su razlozi zašto najčešće tražimo prodavnice u kojima možemo kupiti sve što nam treba; igračke za djecu, poklone za sve prigode, praktične stvari za domaćinstvo, ukrase za dom, odjeću za bebe, opremu za kućne ljubimce… Izabrati sve na jednom mjestu, dobiti najbolji omjer cijene i kvalitete, otići kući zadovoljan kupovinom danas predstavlja pravu privilegiju.

Andrea Tomašević Kolenda, zaposlena je majka koja nakon svog radnog vremena preuzima obaveze oko kuće i svoje dvoje djece; kćerke Ene i sina Danija. Pored posla kojim se bavi, Andrea je u svijetu društvenih mreža poznatija i kao Enina mama. Tajne uspješne i pametne kupovine otkrila nam je kroz shopping u Jumbu, te istakla zašto je upravo to mjesto na koje najradije odlazi.

„ Svako iznenađenje za bliske ljude, a naročito djecu najprije tražim u Jumbu. Po nagradu za izvađeni zubić, prvu peticu, Novu godinu, rođendan ili godišnjicu uvijek dolazim u Jumbo jer sam sigurna da ću tu naći sve što mi je potrebno. Moja kćerka Ena uvijek ima običaj da kaže kako će uraditi sve da zasluži odlazak u Jumbo iz kojeg nikad ne izlazimo praznih ruku. Dođemo po jednu stvar, a izađemo obično sa punom kesom raznih proizvoda. I što je najvažnije, svi nam služe svrsi“ – svoju priču započinje Andrea.

Od samih početaka i otvorenja Jumbo prodavnice u Sarajevu, Andrea je vjerni kupac i danas tačno zna kad su sezonske postavke u prodavnici pa kupovinu uvijek obavlja na vrijeme. Kako ističe, u Jumbu pronalazi stvari kojih nema kod nas na tržištu, a to se posebno odnosi na sigurnost mališana.

„ Dosta stvari koje sam vidjela samo na evropskim i svjetskim online shopovima, pronašla sam u Jumbu. Tu prvenstveno mislim na zaštitni program za bebe koji služi za zaštitu utičnica od dječijih prstića, zatvarača za ladice i ormare, zaštitnih dijelova za ćoškove komoda i stolova, kao i onih za paljenje šporeta i svih drugih opasnih stvari u domaćinstvu koje djecu nažalost najviše interesuju…jer ono što im branimo im je najslađe. Sa ovim baby, kućnim zaštitama sigurna da sam ih zaštitila onoliko koliko je u mojoj moći “ – objašnjava Andrea.

Pored onoga na što su svi već navikli, a to je odjel sa igračkama, Andrea najčešće posjećuje i odjele u prodavnici na kojima su proizvodi za kuhinju ili organizaciju stvari u stanu. Iako nema kućne ljubimce, navodi da je često na odjelu gdje se može kupiti oprema za iste, jer teta koja čuva njenu djecu ima tri mačke i psa.

„ Kad želim obradovati njihovu tetu, znam gdje najprije idem – na odjel za kućne ljubimce. Tu obično počne nagovaranje da nabavimo psa ili mačku jer su detalji za njih neodoljivi; od kućica, odjeće, igračaka, posudica za hranu. Ko zna, možda jednog dana i popustim.

Kad posjećujem Jumbo za svoju dušu, najviše se zadržim na odjelu sa korpama za organizaciju jer volim da mi je sve uredno i sortirano u ormarima; od kuhinjskih dodataka, namirnica u plakaru, do make up-a…u ormarima i van njih imam mnogo dekorativnih kutija“ – ističe Andrea.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti