Sarajevo Wine Weekend – Mjesto susreta ljubitelja vina i gastronomije

Piše: Azra

Vikend iza nas obilježio je događaj koji možemo opisati kao mjesto susreta ljubitelja vina i gastronomije. Sa više od 50 vinskih i oko 10 gastro izlagača, u Bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu održan je 16. po redu Sarajevo Wine Weekend, jedan od poznatijih vinskih festivala u regionu.

Tradicionalno, godinama iza nas, jedan oktobarski vikend bio je rezervisan za posjetu festivalu koji je prava poslastica za ljubitelje i poznavaoce vinske kulture. Razgovarati sa vinarima, degustirati vrhunska vina i zabaviti se je prilika koju ne bismo propustili, a posebno kada se dogodila nakon dvogodišnje pauze.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Wine Weekenda posvećeno je proslavi “Sweet Sixteen”, šesnaestog rođendana festivala, pa je i cijela tema bila u skladu sa time. Tako se organizatori, kompanija Fina Vina d.o.o., mogu pohvaliti da je 16. rođendanu njihovog projekta prisustvovalo više od 1600 gostiju.

Kroz fotografije u nastavku pogledajte dio atmosfere, a mi se radujemo što smo i ovog puta posjetili festival kojem ne možete odoljeti. Do naredne godine, živjeli!

Pročitajte još