Manikir trendovi koji su uvijek poželjni

Piše: Azra

Od oblika noktiju preko higijene do dizajna po izboru, istina je da možete mnogo reći o osobi na osnovu njenih ruku. To je, također, jedan od najlakših načina da eksperimentirate sa svojim izgledom, igrajući se bojama, teksturama, dizajnom i oblicima. Dobra stvar kod trendova na noktima je to što je prilično neosuđujući – ne postoji boja ili dizajn koji se ikad smatra „van stila“. Ipak, klasici se uvijek rado vraćamo. Određene boje jednostavno dobro stoje svima i nikada ne izlaze iz mode.

Ah, ta crvena

Senzualno, zavodnički, ženstveno. Crveni lak na noktima je poput male crne haljine. Nema te prilike u kojoj se ne bi uklopio, a mnoge žene su stava da bi ovu boju mogle nositi do kraja života. Tokom zime najbolje je da nosite zagasite nijanse crvene, a tokom ljeta bazirajte se na nijanse koje vuku na narandžasto ili roze.

Nude je uvijek dobra opcija

Ako želite nešto što je uvijek u trendu, to su svakako neutralne boje na vašim noktima. Ne samo da su oduvijek popularne, nego je sve više nijansi i tonova među kojima možete birati. Od onih koji su više smeđi, do onih koji naginju na roze, ovaj manikir suptilno ističe prirodnu boju noktiju i tako čini da izgledaju zdravo, uredno i sofisticirano.

 Pink ide uz sve

Kada se želite odmaknuti od crvene, najbolji način za to je uvrstiti roze nijanse u vaš manikir. Razigranija sestra crvene rezervirana je za proljetni period. Ova boja ide uz svaki karakter, a možete birati široki spektar nijansi, od nježne nude varijante do upečatljive jarke, koja definitivno podiže raspoloženje.

Crni ili mornarsko plavi manikir

Tamnoplava i crna oduvijek su veoma popularne tokom zimskog perioda. Ove zagasite nijanse dobro će se uklopiti uz tamnu i slojevitu odjeću. Ukoliko je crna previše za vas, tu su nijanse mornarsko plave, šumske zelene i crvene boje vina, koje će imati isti efekt.

 

Pročitajte još