Evo kakvu odjeću trebate izbjegavati prilikom putovanja avionom

Piše: I. H.

 

Često se kod ljudi koji putuju avionom javlja nedoumica šta bi i kako bi se trebali obući. Žene su sklone sređivanju, pa često oblače suknje, haljine, štikle. Iako vas stjuardese neće izbaciti radi toga, vjerovatno ćete sljedeći put kad uđete u avion, dobro razmisliti.

To, ipak, nije odjeća koju biste trebali nositi u avionu, niti bilo kakva druga komplikovana odjeća.

Razmislite šta ćete raditi tokom dana dok putujete prije nego što se počnete spremati.

Vjerojatno ćete mnogo sati biti zatvoreni u uskom prostoru, provesti mnogo vremena na sigurnosnim provjerama, morati koristiti toalete koji nisu najudobniji, ni najčišći, nositi stvari okolo…itd.

Na letu će vam vjerojatno biti muka ako nosite uske farmerice,  a ako poželite obući kombinezon, razmislite kako ćete ga skidati i ponovno oblačiti nakon korištenja malih avionskih toaleta.

Isto tako, vjerojatno ćete požaliti zbog odluke da nosite odjeću čudnih krojeva, onu s kaišem ili bilo čim što treba namjestiti pred ogledalom.

Suknje, također, mogu stvarati problem ako ih obučete na let avionom.

Zapravo, nošenje suknje u takvim situacijama je prava gnjavaža, a naročito su problematične minisuknje i uske suknje. Zamislite situaciju kada morate brzo i uz puno napora podizati kofere, a pogotovo ako uz to morate napraviti nekoliko koraka s koferom u ruci, usput pazeći da vam se suknja ne podigne previše. U ovakvim trenutcima, suknje su definitivno najneudobnija stvar.

Kad putujete avionom uvijek provjerite kakvo će biti vrijeme kada sletite.

Čak i ako putujete u zemlju s toplom klimom, ljetna lagana odjeća daleko je od idealnog izbora za putovanje avionom. Klima u avionu čini prostor letjelice hladnim, tako da vam se može desiti da vam je tokom leta mnogo manje ugodno nego što očekujete.

Također biste morali unaprijed dobro pripaziti u koliko sati slijećete i kakvo se vrijeme tada očekuje na vašem odredištu.

Prilikom odabira idealne odjeće za let, imajte na umu da je slojevito oblačenje najbolja opcija. Izaberite mekanu odjeću od prirodnih materijala koja se ne gužva.

U svakom slučaju, u avionu će vam uvijek trebati neki odjevni predmet koji ćete lako obući na sebe ako vam bude hladno.

Nastojte da se vaša slika gradi na temelju najmanje tri elementa odjeće. Naprimjer, najjednostavnije pantalone, majica, jakna ili košulja.

Nemojte previše komplikovati, jer, ipak ne zaboravite da idete u zračnu luku, a ne na zabavu.

 

 

Pročitajte još