Savjeti frizera: Obratite pažnju na ove greške pri izboru frizura koje vas čine starijima

Piše: I. H.

Starenje je neizbježan proces koji se ne može izbjeći i koji treba slaviti, no ako vam je dosta toga da vam daju više godina nego koliko stoji na službenim dokumentima, možda je razlog za to upravo vaša frizura.

Šta znači savršeno odabrana frizura? To je onaj pogođen ‘rez’, dobro stilizovanje i idealna boja ili pramenovi zbog koje nam lice izgleda ljepše, svježije i blistavije, a samim tim i mlađe.

 

Zbog toga frizeri preporučuju lagane kovrče i valove koji uspješno pomlađuju, a odlično su rješenje i klasične midi dužine poput valovitog ili kovrčavog boba, kao i duga kosa ošišana na način da izgleda bujnije i lepršavije, te kratke pixie frizure s više volumena.

Treba naglasiti i kako ona savršena frizura nakon izlaska od frizera, rijetko nam uspije u ‘kućnoj radinosti’, radi toga prilikom izbora frizure treba voditi računa i o tome kako se održava, upozoravaju frizeri.

 

Osim pogrešnog izbora uključujući boju, određene frizure i proizvodi za njegu, mogu vas učiniti starijima, pa biste trebali izbjegavati sljedeće pogreške:

 

Oprez s kovrčama ili valovima

Previše kovrča ili valova nikad nije dobra ideja, a dodat će vam i koju godinu. Pa čak i ako želite kovrče ili valove, uvijek nakon što uvijete kosu ponovo prođite češljem sa širokim zupcima kroz pramenove kako bi frizura izgledala ležernije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Dužina kose

Kad se radi o dužini kose, strogih pravila nema jer nekima laskaju upravo kratki stilovi kao što je npr. nedoljivi kratki bob kakav nosi Grece Ghanem.

Julianne Moore ili Julia Roberts s puno stila, pak, nose kosu dužine ispod ramena, te im fantastično pristaje – bitno je da je kosa ošišana malo slojevito kako bi se postiglo više volumena. Svakako se posavjetujte s vašim frizerom koja bi vam stil bolje pristajao obzirom na oblik lica ili strukturu kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julianne Moore (@juliannemoore)

Prestrogi stilovi

Potpuno ravna kosa i vrlo kratke baby šiške? Ovo nije dobra opcija ako želite izgledati mlađe, jer oštri rezovi nisu laskavi i dodaju godine. Ako vam se sviđaju šiške, radije se odlučite za stepenasto ošišane šiške ili one ‘zavjesa’ stila, jer vrlo kratke šiške u prvi plan naglašavaju bore. Šiške u kombinaciji s mekim valovima u kosi definitivno pomlađuju i to je uvijek dobra varijanta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julianne Moore (@juliannemoore)

Pogrešna boja kose

Farbanje kose isušuje dlake, a kad je kosa suha i lomljiva, možemo izgledati starije, jer blistava i sjajna kosa simbol je mladosti i zdravlja. A ako ste se još odlučili za pogrešnu boju kose, rezultat nije dobar. Izbjegavajte neprirodne tonove, platinastoplavu ili pretamnu boju, radije se odlučite za medene ili kestenjaste pramenove u tamnoj kosi, a nikako ne zaboravite niti na sredstva za hidrataciju kose kako bi bila meka i blistava.

 

Pročitajte još