Stari modni trik ne košta puno, a idealan je za prijelaznu sezonu: Nosi ga Gigi Hadid i Hailey Bieber

Piše: L. K. P.

Prijelaz iz ljeta u jesen predstavlja poprličan modni izazov. Još uvijek nije dovoljno hladno da bismo se odrekli baš svih ljetnih komada, ali više nije toliko toplo da u mini krojevima bezbrižno provedemo čitav dan. S razlogom baš svi stilisti uporno u ovom prijelaznom razdoblju napominju da je ključ u dobrom kombiniranju slojeva i igri krojeva. Mnoge zvijezde razumjele su poruku i servirale inspiraciju za koju vam ne treba puno i moći ćete ju primijeniti u trenu s komadima koje sigurno već posjedujete.

Kad je odjeća u pitanju lagana jakna ili malo deblja košulja preko majice kratkih rukava ili topa bit će sve što vam je potrebno, a pričamo li kraćim krojevima hlača, suknji ili haljina za dobru kombinaciju trebat će vam crne mokasine i – bijele čarape.

Ovaj univerzala spoj nije ništa novo, ali ipak na njega često zaboravljamo iako nam garantira zanimljivu odjevnu kombinaciju koja istovremeno donosi udobnost, toplinu i zanimljivu modnu igru koja donosi efektan rezultat.

Pitajte samo Hailey Bieber koja već dulje vrijeme svoje crne mokasine, kojih ima u svakom zamislivom modelu, spaja s bijelim čarapama koje uglavnom nagužva na dijelu gležnja. Ponekad ovaj spoj kombinira na mini suknje i majice preko kojih prebacuje kaput, a ponekad ih jednostavno dodaje na kratke traper hlačice i crni top. Obje ove formule jednostavno ćete primijeniti i u svojim kombinacijama.

Gigi Hadid je svoje Miu Miu mokasine kojima je dodala čarape podvrnutog ruba kombinirala uz crnu haljinu na bretelice u duljini koljena. I ovaj će crno-bijeli look biti vrlo lako primijeniti u svakodnevnom životu te prema potrebi nadograđivati toplijim komadima poput košulje ili pletiva ispod, odnosno iznad haljine.

 

Pročitajte još