Kitty cut – frizura koja će obilježiti 2024. godinu

Piše: L. K. P.

Kraj godine ili početak iduće često je doba u godini kada smo najviše skloni donošenju velikih odluka, a jedna od njih nerijetko podrazumijeva promjenu frizure. Naime, ako je za vjerovati brojnim poznatim hair stilistima i frizerima, u 2024. godini zavladat će neki novi trend šišanja koji nam se svidio već na prvi pogled.

Nakon C-cuta i hush cuta, dva trenda koji su obilježili protekle mjesece kada je riječ o šišanju i stiliziranju kose, u frizerskim se salonima sve više traži takozvani kitty cut. Riječ je o frizuri koja uključuje suptilne i sofisticirane slojeve koji daju određenu dozu strukture našoj kosi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Noa Teomi (@noa_teomi)

S dužinom koja pada između ramena i ključne kosti, zapravo je nešto duža verzija bezvremenskog boba. Ono po čemu se kitty cut razlikuje od ostalih jest u tome što kombinira stepenaste slojeve i ravno ošišanu dužinu. Kao što joj samo ime govori, ovo je ‘‘mačkasta‘‘ frizura koja je super uglađena, ali pritom svejedno nosi određenu dozu seksipila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LAURA HARRIER (@lauraharrier)

Šišanje je fokusirano na duže slojeve, pri čemu je najdulji tek centimetar ili nešto kraći od osnovne duljine kose. Zatim se dodaju lagano uzlazni slojevi, bez prekratkih i isprekidanih slojeva. Što se tiče teksture same kose, rez jednako dobro funkcionira na ravnoj i valovitoj, kao i na kovrčavoj kosi.

 

Izvor: gloria.hr

Pročitajte još