Grickaj i uživaj: Lažni pomfrit od tikvica

Piše: L. K. P.

Osim od krompira i mrkve, pomfrit možeš napraviti i od tikvica.

Obožavamo pomfrit pa nam je svaka nova verzija pravo otkriće i čisti užitak, a posebno ova u kojoj ne grickamo krompir već tikvice. Osim što izgleda efektno, ovaj lažni pomfrit od tikvica neodoljivo je hrskavi i dobro začinjen, a priprema traje maksimalno pola sata.

Uz lažni pomfrit od tikvica izvrsno odgovara umak od majoneze, češnjaka i peršuna.

SASTOJCI

oštro brašno 30 g

gustin (kukuruzni škrob) 1 kašika

origano 0,50 kašika

crni biber 0,25 kašika

bjelanjak 3 kom

parmezan 80 g

krušne mrvice 100 g

tikvice 500 g

POSTUPAK

Lim za pečenje obloži papirom za pečenje i zagrij rernu na 220 stupnjeva.

Nareži tikvice na prutiće. Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob, so, origano i biber. U drugu posudicu stavi bjelanjke, a u treću parmezan i krušne mrvice.

Prutiće uvaljaj u brašno, zatim u bjelanjke pa u mješavinu sira i krušnih mrvica. Položi tikvice na lim i pusti da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta.

Peci 18-20 minuta. Prutiće okreni na polovici vremena pečenja. Serviraj uz osvježavajući umak i uživaj.

 

 

Pročitajte još