Danijela Martinović: Dvije kapljice parfema pred spavanje

Piše: Redakcija

Popularna pjevačica Danijela Martinović mnogo ulaže u svoj izgled. I u 40-tim se njeguje jednako kao i u mlađim godinama. Kada je počela pjevati s 14 godina, počela je istraživati šta je to što joj od make-up proizvoda najbolje odgovara.

„Umivam se hladnom vodom, koja me razbudi, pojača cirkulaciju i lice osvježi“

BEAUTY RUTINA

Nakon umivanja nanosim ekološku emulziju Sisley Ecological Compound, bez koje ne mogu zamisliti život. Zimi je nanosim kao podlogu, a ljeti kao samostalnu kremu. Osjetljive dijelove područja oko očiju njegujem Sisley Eye and Lip Contour kremom koja se nanosi malim valjkom.

OVISNA SAM O…

Krema koju svaka kuća treba imati, a koju zovem „doktor u kući“ je Reparatrice – Sisley. Živi sam svjedok da je samo jednim nanošenjem, doslovno preko noći, zategnula moje lice koje se danima zbog nekog nepoznatog razloga ljuštilo.

MIRIŠEM NA…

Volim mirise i imam ih minimalno dvadeset. Važno mi je kakav miris nanosim ujutro, popodne, uvečer, ljeti, zimi, kad sam dobre volje ili kad želim biti ženstvena, a imam i parfem kojeg stavljam dvije kapljice pred spavanje. Taj divan mali ritual usvojile su sve moje prijateljice. Osim parfema, uvijek nanosim i parfemsku kremu na tijelo, jer tako imam osjećaj da se šetam u mirisnom oblačiću. Volim posebne mirise, one koje ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Trenutno sam u fazi Love in White od Creeda.

SEZONSKI NESESER REFRESH

Upravo sam isprobala novi tečni puder Shiseido Synchro Skin Lasting.

OTKRIĆE GODINE

Pronašla sam se u proizvodima brenda Sisley, a ženama nakon 40-te neki proizvodi su jednostavno neophodni. Moj prijedlog je Supremya anti-aging skin care, te ulje i maska Black koja jača prirodnu zaštitu kože i vidljivo smanjuje bore nakon samo četiri sedmice korištenja.

USNE

Moj posao je takav da mi pruža priliku da isprobam apsolutno sve make-up trikove. Ovisno o potrebi; da li je riječ o snimanju spota, koji zna trajati i po 20 sati, TV nastupu ili čak običnom radnom danu, ovisi i koji ću ruž nanijeti. Obzirom da se jako volim šminkati, a imala sam sreću da me naučila jedna od najvećih hrvatskih vizažistica, pokojna Višnja Trusić, kozmetike imam kao profesionalan make-up artist. Obožavam ruževe Make up Forever.

PUDERI

Kad trebam istenirati tijelo tu je nezaobilazan Mac Face and Body, tečni puder Estee Lauder Maximum Cover, a kao završni puder u kamenu tu je Armani Luminous Silk.

OČI

S obzirom na to da najčešće koristim umjetne trepavice, maskara je manji problem tako da s njom stalno ekperimentiram. Upravo sam kupila najnoviju maskaru brenda Douglas i oduševljena sam teksturom. Trepavice su nakon nanošenja uvijene i guste. Nakon toga pogledom možete zavesti čak i Clooneya.

ZAVRŠNI LOOK

Koristim MAC-ova rumenila, dok konture lica radim bronzeriam, preko kojih nanosim rumenilo.

Pročitajte još