Recept dana: Nutella cheesecake

Piše: Redakcija

Sastojci:
Podloga:

  • 250g Digestive ili Oreo keksa
  • 125g putera

Krema:

  • 500 g Mascarpone sira
  • 300 g Butelle ili Linolade nougat
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 60g šećera u prahu

Dekoracija:

  • mljeveni lješnjaci
  • komadići čokolade

Priprema:

  1. Mljevene Digestive kekse stavite u zdjelu, dodajte puter i rukama promiješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok pravite kremu.
  2. Mikserom pomiješajte krem sir, šećer u prahu, Nutellu i lješnjake, zatim kremu ravnomjernu rasporedite po kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku minimalno 3 sata prije posluživanja.
  3. Tortu ukrasite po želji.

Pročitajte još