Pomlađivanje vagine bez operacije novi hit u svijetu

Piše: Redakcija

Novi kozmetički tretman DesirialR sve je popularniji u SAD-u i zapadnoj Evropi, a navodno poboljšava seksualni život žena nakon 40-e pomlađivanjem njihove vagine. Zahvat ne podrazumijeva operaciju, nego se zasniva na filerima koji se injekcijama daju u stjenke vagine. Time se poboljšava tonus mišića, olakšava postizanje orgazma i stimulira seksualni život, objašnjavaju stručnjaci.

DesirialR proizvodi francuska tvrtka Vivacy, a u filerima se nalazi hijaluronska kiselina i antioksidans manitol, koji u kombinaciji poboljšavaju sposobnost vagine da zadržava vodu te se steže. Tretman je dostupan u dva oblika, za žene u predmenopauzi, kao i za one koje su u menopauzi ili su je već prošle. Kompletan zahvat traje blizu 20 minuta, a učinci su vidljivi od šest do 12 mjeseci.

– Ženska vagina je poput usana na licu, u smislu da je sklona dehidraciji i sušenju s dobi, a osobito nakon menopauze. U prošlost, to se moglo riješiti jedino operacijom, tj. vaginoplastikom, no sada postoje fileri i za vaginu – objašnjava dr. Taylor Barnes.

Pročitajte još