Obrve Fride Kahlo vraćaju se zahvaljujući 21-godišnjem modelu

Piše: Redakcija

Sve je više manekenki i trendseterica koje su odlučile biti što je moguće prirodnije, a u taj segment spada i bacanje pincete duboko na dno ladice. Trend spojenih obrva, baš poput onih kakve je nosila i slavna Frida Kahlo, vraća se na velika vrata. Jeste li spremni za njega?



Spojene obrve su tradicionalno poimane kao neprivlačno obilježje ženskog lica, no Frida Kahlo ih je ponosno nosila i koristila kao još jedan način kojim je prkosila uvriježenim standardima ljepote i strogom patrijarhalnom društvu.

Guste, snažne i spojene obrve Fride Kahlo se vraćaju zahvaljujući 21-godišnjem modelu. Model Sophia Hadjipanteli, grčko-kiparskog porijekla, prihvatila je svoje spojene obrve i pretvorila ih u zaštitni znak te im dala nadimak – Veronica.

Odrasla je u Marylandu, a na naslovnici Voguea pojavila se već s 15 godina. Na Instagramu je prati više od 180.000 fanova, što dokazuje da ljudi ipak pozitivno pozdravljaju ovaj trend. Kao što je rekla u intervjuu za Vice, uvijek se divila maminim obrvama, a upravo joj je ona govorila da ih ne čupa previše.

– Odlučila sam ostaviti svoje obrve onakvim kakve jesu jer želim svima pokazati da mogu živjeti svoj život kako žele. Lično mislim da moje lice izgleda ljepše ovako. Drugi se ne slažu i to je sasvim uredu. Ali ako je meni ovako dobro, pustite me neka boji kosu, a ja imam jednu obrvu – rekla je Sophia koja je guste obrve naslijedila od majke.

Pročitajte još