Gastroseksualac: Za dan bez mnogo ideja

Piše: Redakcija

Vjerovatno svako od nas ima dana kada je nemaštovit, nezainteresiran za bilo šta, a kamoli za kućanske poslove bilo kojeg oblika. Nekada i mene to uhvati i besciljno lutam po pijaci, a pogotovo u ovo vrijeme kada i ponuda nije čemu. Uglavnom, tada u glavi slažem namirnice, prema nekom svom ukusu, i evo šta sam složio u glavi i napravio. I nije bilo loše, ali kako nazvati, ni sam ne znam.
Potrebno vam je: 1 karfiol, 1 brokula, vrhnje za kuhanje, pureća šunka, gauda sir, 1 jaje, 1 kesica parmezana, sol i biber.

Karfiol i brokulu iskidate na male cvjetove i stavite u šerpu s dobro posoljenom vodom, da se kuhaju 6-7 minuta, nakon toga ih procijedite i stavite u hladnu vodu, kako se više ne bi kuhali. Kada se malo ohlade, prebacite ih u keramičku posudu, pospite vrhnjem za kuhanje, posolite i pobiberite po želji, te nježno izmiješajte.

Karfiol i brokulu prekrijte listovima pureće šunke, po kojoj ćete narendati gaudu da prekrije šunku. U posebnoj posudi, umutite jedno jaje, vrhnje za kuhanje i kesicu parmezana i sve to polijte po narendanoj gaudi. Pecite 30-ak minuta na 180 stepeni u rerni.

Pročitajte još