Inspiracija mnogima: Jednostavne lekcije o stilu kojima nas je naučila Meghan Markle

Piše: Preuzeti tekst

Još od početka veze sa princem Harryjem, sve što Meghan Markle radi nalazi se pod lupom, a to važi i za njen stil. Od Givenchy haljine koju je nosila na vjenčanju, pa preko dnevnih kombinacija za formalne i neformalne događaje, njen modni izbor je predmet analiza. Vojvotkinja je davno pokazala da ima snage da prkosi strogim pravilima oblačenja koja važe na kraljevskom dvoru. To je nešto što ju je izdvojilo i svima stavilo do znanja da se ne plaši da bude svoja i odstupi od nametnute norme. Umjesto da poklekne pod pritiskom i ispuni tuđa očekivanja, Meghan je rado isticala baš ono po čemu se razlikuje od ostalih. Njen stil neprekidno se razvijao od prvog dana u kraljevskoj porodici, pa sve do danas.


Čiste, uglađene linije i neutralne boje garderobe koju je nosila na početku braka polako je počela da zamjenjuje  manje formalna toaleta. Lepršavi oblici koji ističu siluetu i otkrivene noge postali su njen zaštitni znak. Umjesto u tradicionalnim, damskim haljinama, Meghan je počela da se pojavljuje u odjelima, ručno šivenim blejzerima i pantalonama.


Dobrog izgleda nije se odrekla ni u trudnoći, kada je nosila luksuzne komade poznatih brendova.
Mnogi su pozdravili njen modni izbor za Archijev zvanični debi. Odabrala je krem haljinu bez pokušaja da sakrije svoj postporođajni stomačić.

&

;

Neposredno prije napuštanja kraljevskih dužnosti, nosila je smeđu svilenu suknju i dugačak kaput, modernu kombinaciju koju nismo navikli da viđamo na članovima kraljevske porodice.


Čak i kad nosi ležernu odjeću, Meghan izgleda šik. Džins i bijela haljina su dobitna kombinacija.

Nakon napuštanja dužnosti, vojvotkinja je birala smjele i živopisne boje koje i simbolički ističu novostečenu slobodu.


Odbijanje da se ukalupi samo je jedan od razloga zbog kojih je Meghan inspiracija mnogima. Ona je dokaz da dosljednost sebi nikada ne izlazi iz mode.

Izvor: story.rs

 

Pročitajte još