Pogledajte veličanstvenu novu „Dolce & Gabbana“ kolekciju

Piše: I.J.

Na Trgu svetog Marka u Veneciji odvijala se prava modna bajka, kojoj je prisustvovalo blizu 400 najuvaženijih klijenata modnog maga „Dolce & Gabbane“, dobivši šansu da vide i uživaju u couture kolekciji proslavljenog modnog dvojca.

Najvećim zvijezdama Hollywooda poput Jennifer Lopez , Seana Combsa, Doje Cat, Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Ciare, Monice Bellucci, Christiana Balea, Dame Helen Mirren, Kitty Spencer i mnogih drugih, Domenico Dolce i Stefano Gabbana predstavili su novu kolekciju „Alta Moda“ u prostoru koji ostavlja bez daha. Dame su sve prisutne oduševile modnim odabirima za ovu priliku.

Početak revije bio je spektakularan, kada su manekenke stigle gondolom, a kako je karakteristično za „D&G“ modele, i odjevni komadi „Alta Moda“ kolekcije bili su duboko prožeti lokalnom zanatskom umjetnošću i kreativnom kulturom grada domaćina, čime promoviraju bogatstvo italijanske izrade.

Haljine od georgette i tila kreirane su kako bi na nevjerovatan način reproducirale kaleidoskopske uzorke muranskog stakla ili zmijolike uzorke na podu sv. Marka. A posebno su se istakli i izuzetni ogrtači u upletenom užetu i komadića koji su slagali slavnog gradskog zaštitnika krilatih lavova, gondole te maski za karneval.

U nastavku pogledajte djelić ove raskošne kolekcije.

 

Pročitajte još