“Ružne sandale” osvojile modnu scenu: Nosi ih i kraljica Rania

Piše: I. H.

Jordanska kraljica Rania redovno oduševljava svojim modnim kombinacijama. Vješto kombinuje klasiku i trendove, a dokazala je to i izborom hit sandala oko čijeg izgleda se lome koplja.

Jedna od najbolje obučenih dama s kraljevskih dvora još jednom je pokazala da se ne boji uključiti najkontraverznije trendove u svoje stajlinge, odabravši atraktivne Pradine sandale s platformom kojima je upotpunila jedan od svojih najnovijih outfita.

Ona je jedna od najbolje obučenih kraljica, a niko poput nje ne kombinuje trendove s klasikom.

Činjenica da s lakoćom nosi trendi komade na dnevnoj bazi, uvijek se pridržavajući strogog kraljevskog protokola, dovela je do toga da Rania postane jedna od najelegantnije obučenih pripadnica kraljevske porodice i pravo mjerilo stila.

Uvijek chic 52-godišnja jordanska kraljica na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj otkriva kako se zaljubila u jedan od najkontraverznijih stilskih trendova, koji vlada modnom scenom posljednjih sezona. Riječ je o popularno zvanim ‘ružnim sandalama’,  cipelama koje modna javnost mrzi ili obožava.

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

 

Fotografije koje je Rania podijelila u posljednjem Instagram postu kraljica je u društvu svog supruga, kralj Abdulaha II i svoje dvoje mlađe djece, pokazuju kako je uspješno uspjela uklopiti Pradine sandale s platformom, izrađene od kože i najlona, s jednobojnim stajlingom sastavljenim od jednostavne haljine midi kroja i Louis Vuitton jakne kratkih rukava. Ovaj modni izbor ponovo potvrđuje činjenicu da glamur itekako ide pod ruku s udobnošću.

 

 

Ova vrsta obuće koja spaja sportsku estetiku i najsavremeniji stil, uspjela je osvojiti trendseterice i ‘it’ djevojke širom svijeta, te se pozicionirati kao jedne od najpopularnijih modnih izbora. Danas ih je lako pronaći u raznim oblicima, veličinama, bojama i uzorcima, ali uvijek s istom dozom udobnosti.

Zahvaljujući debljoj platformi, ovaj tip sandala uspijeva dodati koji centimetar u visinu, a tim postići i onaj vizualni efekt beskrajnih nogu koji toliko priželjkujemo. I sve to bez žrtvovanja udobnosti.

 

Pročitajte još