Modna prognoza za jesen 2023.: Najpopularniji model farmerica

Piše: I. H.

Skinny? Odrezane? Ravnog kroja? Ništa od toga – farmerice koje će dominirati gradskim asfaltom kad krenu prve kiše, izgledaju skroz neočekivano.

 

Već ste krenuli u potragu za ključnim modnim komadima u kojima ćete zablistati tokom jeseni? Ne krivimo vas!

 

Modni stručnjaci kažu kako je jesenju garderobu najbolje kupovati u augustu, kad već možemo naslutiti što će se nositi u novoj sezoni, a još uvijek možemo stići kupiti odlične komade na aktuelnim sniženjima, ili ih ugrabiti iz novih kolekcija dok o njima još niko ne razmišlja.

 

Pokušajte ostati imuni na šarenilo i privlačnost šarenih ljetnih krpica koje ionako možete nositi još samo nekoliko sedmica i bacite se u potragu za konkretnim komadima u kojima ćete briljirati cijele jeseni, pa čak i zime.

 

Jedan od onih komada u koje se svakako isplati uložiti trud su farmerice, a ako vas zanima koji će biti najpopularniji model farmerica za jesen, imamo i tu informaciju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Najpopularniji model farmerica za jesen 2023. nije ono što ste očekivali.

 

Dok su farmerice skinny kroja zvučno najavljene kao veliki povratnik iz dvijehiljaditih, a farmerice ravnog kroja i poluvisokog struka svojom elegancijom oduševile sve žene koje žude za chic garderobom, u nadolazećim mjesecima veliki modni hit bit će – široke farmerice.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Već smo ih viđali na fotografijama modnih influenserica prošle zime i proljeća, no ako je vjerovati modnim prognozama sada će u potpunosti preuzeti vlast u svijetu farmerica.

 

Kako nositi ovaj model?

 

Široke traperice na prvu možda izgledaju zaista jednostavne za nošenje i kombinovanje, a može vam se i činiti kako ćete zbog njih moći preskočiti teretanu.

 

Ipak, moramo vas upozoriti da i ovakav kroj ima svojih izazova, te da je ključno izabrati one koje savršeno pristaju vašoj građi. Uz širinu nogavica i visinu struka, izuzetno je važna dužina ovakvih farmerica koje ne bi smjele biti ni preduge, ni prekratke, pa već u startu odlučite hoćete li h nositi uz cipele s ravnim đonom ili štikle, a po potrebi odnesite kod krojača kako bi vam stajale kao salivene.

 

 

Jednom kad nađete savršene široke farmerice, čeka vas “lagana vožnja”, jer ih možete kombinovati uz gotovo sve – običan T-shirt i omiljeni blejzer, ženstvenu bluzu, zanimljiv topić, majicu sa zabavnim natpisom, majicu sa spuštenim ramenima, dolčevitu, oversized vestu ili majicu bez rukava preko koje ćete prebaciti omiljenu košulju muškog kroja.

 

 

Još jedan savjet!

 

Jako široke farmerice izgledaju odlično na modnim fotografijama, ali ako ste niži i početnik u ovoj igri, slobodno odaberite nogavice koje pripadaju ovoj vrsti farmerica, no koje nisu tako naglašene.

 

 

Pročitajte još